Bijeenkomsten rond mogelijke komst asielzoekers


Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente Terneuzen verzocht om medewerking te verlenen aan noodopvang voor asielzoekers op vakantiepark Marina Beach. Het verzoek gaat om noodopvang voor de periode van een jaar voor maximaal 800 asielzoekers. Op donderdag 19 november en
vrijdag 20 november zijn er inloopbijeenkomsten. Wie wil kan tussen 16.00 en 19.00 uur langskomen met vragen of voor meer informatie.

Iedereen kan bij de inloopbijeenkomsten binnenlopen, maar moet zich vooraf wel aanmelden. De bijeenkomsten vinden plaats in restaurant R&B op Marina Beach. Het COA, de Oostappen Groep, de politie, partnerorganisaties van het COA en de gemeente zijn aanwezig om nadere uitleg te geven en vragen
te beantwoorden. Ook kunnen eventuele zorgen worden gedeeld.

Aanmelden voor inloopbijeenkomsten
Wie langs wil komen, vragen wij om dit vooraf kenbaar te maken via e-mailadres aanmelden@terneuzen.nl. Dit onder vermelding van naam, woonplaats en de datum van de bijeenkomst, 19 november of 20 november tussen 16.00 en 19.00 uur. Dit uiterlijk om 12.00 uur op de dag van de bijeenkomst.

Besloten bijeenkomsten
Voor betrokkenen op het vakantiepark zelf worden aparte bijeenkomsten gehouden. Deze zijn besloten. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Standpunt
Als college van Burgemeester en Wethouders staan we positief tegenover het verzoek van het COA. Wij willen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en vluchtelingen helpen. Definitieve besluitvorming over de komst van de noodopvang op Marina Beach vindt plaats door de gemeenteraad.

Besluitvorming in de gemeenteraad
De gemeenteraad bespreekt het verzoek van het COA tijdens een extra raadscommissievergadering op maandag 23 november. Vervolgens neemt de gemeenteraad tijdens de vergadering van donderdag 26 november een besluit over het verzoek. Beide vergaderingen zijn openbaar en vinden om 19.30 uur plaats
in de raadzaal van het stadhuis in Terneuzen. Iedereen die bij de commissievergadering en/of raadsvergadering aanwezig wil zijn, dient zich vooraf aan te melden via een e-mail aan raad@terneuzen.nl met hierin naam, adres en telefoonnummer. Dit wel uiterlijk om 10.00 uur op de dag van de
betreffende vergadering.
Tijdens de commissie op maandag 23 november is het mogelijk om in te spreken. Als u wilt inspreken, dient u dit uiterlijk maandag 23 november 10.00 uur te melden via een e-mail aan raad@terneuzen.nl. Op donderdag 26 november is er geen mogelijkheid om in te spreken.

Veelgestelde vragen en antwoorden
We begrijpen dat de mogelijke komst van een tijdelijke noodopvanglocatie op vakantiepark Marina Beach wellicht vragen oproept. Een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden vind je hier.