Koninklijke Onderscheiding voor de heer De Maat


Op woensdag 18 november 2015 heeft burgemeester Roel Sluiter van de gemeente Harlingen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Koen de Maat (81) woonachtig in Harlingen.

De Maat is benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Sluiter heeft de versierselen uitgereikt tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Belangenvereniging Pensioengerechtigden Politie (BPPol) in Baarn.

VMHP

Koen de Maat is vanaf 1958 actief lid van de politievakbond Vereniging voor Middelbaar en Hoger Personeel (VMHP). Hij begon als afdelingsbestuurder, daarna vertegenwoordiger bij landelijk overleg arbeidsvoorwaarden namens de vakbond. Na het verlaten van de actieve politiedienst begin jaren 90
bleef De Maat actief binnen de VMHP. Recentelijk heeft hij in januari 2015 tijdens een VMHP bijeenkomst nog een actieve bijdrage geleverd over het nieuwe pensioenstelsel.

De heer De Maat is vanaf 2007 actief als vicevoorzitter van het Platform (Semi) Overheid Instelling actief en heeft zitting in het landelijk bestuur Nederlandse Vereniging van Organisaties van Gepensioneerden (NVOG).

Goede adviezen

De oud politieman is zeer deskundig op het terrein van pensioenen. In 2007 richtte hij de Belangvereniging Pensioengerechtigden Politie (BPPol) op, werd ook voorzitter en zorgde ervoor dat de vereniging werd aangesloten bij de overkoepelende organisatie NVOG. De Maat behartigd de
pensioenbelangen van gepensioneerde politieambtenaren. Binnen het bestuur van BPPol is hij de contactpersoon met veel kennis m.b.t. pensioenen, zorg, welzijn en wonen. Een ieder kan altijd een beroep op hem doen en krijgt goede adviezen. Daarnaast vervult de heer De Maat in voorkomende
gevallen mantelzorg. Drijfveer bij dit alles zijn de belangen van zijn achterban.

Overige verdiensten:

De heer De Maat is in 1979 is benoemd tot erelid van de VMHP. In 1985 heeft decorandus het Kruis van Verdienste 1e klasse (officier) in de Orde van Verdienste van de Bonds Republiek Duitsland ontvangen.