HRM moet strategisch ingezet worden in de publieke sector


Inholland Academy en PBLQ werken samen voor optimaal leerrendement.

De functie van HRM is de laatste tijd sterk veranderd. Mobiliteit, vergrijzing, organisatieveranderingen, nieuwe wensen en eisen voor de medewerkers, klanttevredenheid; het vergt een doordachte HRM strategie van organisaties in de publieke sector.

Daarom hebben Inholland Academy en PBLQ de handen ineen geslagen en organiseren zij samen de komende jaren de post-hbo register opleiding 'Strategisch HRM voor de publieke sector'.

Inholland Academy biedt deze opleiding al 15 jaar aan en wil met de samenwerking nog beter inspelen op de laatste ontwikkelingen in de markt. Esther Lute, opleidingsadviseur van Inholland Academy: "De expertise van PBLQ in de publieke sector gecombineerd met haar organisatiecultuur en ambities
sluiten naadloos aan bij Inholland Academy. Er is een hele goede klik."

Met de opleiding Strategisch HRM voor de publieke sector ontwikkelen HRM-professionals de kennis en vaardigheden die zij nodig hebben om als volwaardig Strategisch gesprekspartner voor hun organisatie te kunnen acteren en het vermogen te ontwikkelen zaken voor elkaar te krijgen.

De opleiding is geschikt voor afdelingshoofden, HRM-beleidsmedewerkers, personeelsadviseurs met een afgeronde hbo-opleiding personeel- & arbeid of management, economie & recht en twee jaar werkervaring.

De opleiding is opgebouwd uit vijf modules van drie hele dagen. PBLQ verzorgt de modules HR-Analytics en Duurzame Inzetbaarheid en Inholland Academy de modules Strategisch HRM, Verandermanagement en HR-advisering.

"Deze samenwerking met Inholland Academy is voor ons zeer waardevol. In de post-hbo opleiding Strategisch HRM voor de publieke sector brengen wij de laatste inzichten uit theorie en praktijk samen voor een optimaal leerrendement voor onze deelnemers. Inholland Academy en PBLQ combinerenthe
best of both worlds", aldus Peter van Enk van PBLQ.

Over Inholland Academy
Inholland Academy is het na- en bijscholingsinstituut van Hogeschool Inholland en biedt kennis aan bedrijven, instellingen en individuele cursisten. Met opleidingen, cursussen en trainingen op post-mbo, hbo en post-hbo niveau en tal van maatwerkmogelijkheden richt Inholland Academy zich op
werkende professionals in de sectoren handel en industrie, techniek, (zakelijke) dienstverlening, media, overheid en non-profit, gezondheidszorg, welzijn en onderwijs.

De start van de post-hbo opleiding Strategisch HRM staat gepland voor 21 januari aanstaande te Utrecht. De opleiding is gecertificeerd door Stichting Post-HBO Nederland en wordt met een 8.3 beoordeeld door deelnemers. www.inholland.nl/academy/post-hbo-strategisch-hrm