Drie e-cursussen over ALS


Home | Nieuws | Drie e-cursussen over ALS

Drie e-cursussen over ALS

Door: ALS Centrum

23 november 2015
[IMG]

Drie e-cursussen over ALS zijn beschikbaar op de website van ALS Centrum Nederland en voor een ieder te volgen. De e-cursussen zijn bedoeld voor uw behandelaars en zorgverleners. Wijs hen op deze cursussen. Lees meer op de website van het ALS Centrum.

E-cursus `Introductie ALS'
De e-cursus `Introductie ALS' is gratis en duurt ongeveer anderhalf uur (meerdere keren inlog mogelijk). Voor behandelaars is mogelijk veel informatie al bekend. Desgewenst is bekende informatie over te slaan en relatief nieuwe informatie over bijv. cognitieve problemen en gedragsverandering
bij ALS en erfelijkheid van ALS te bekijken. Inschrijven voor deze e-cursus via het online platform van Elevate Health.

E-cursus `Verslikken bij ALS'
Deze online cursus behandelt de normale en afwijkende slikfunctie, symptomen van een verminderde slikfunctie, en wat te doen als een patient zich ernstig verslikt. De kosten van deze e-cursus zijn 50 euro als u accreditatiepunten nodig heeft. De volgende accreditatie is toegekend:

* Verpleegkundigen en verzorgenden: Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en
* Fysiotherapeuten: De KNGF heeft 2 accreditatiepunten toegekend (accr.nr. 23777, kwaliteit).
* Register Zorgprofessionals Neuro, Palliatieve Zorg en Wijkverpleegkunde 2 punten (PE-Online 221799).
* Maatschappelijk werkers: Registerplein, voorheen Beroepsregister van Agogisch en Maatschappelijk werkers, vrije ruimte agogen en maatschappelijk werk 0,5 punt (PE-Online 221799).
* Logopedisten: ADAP heeft de e-cursus 2 accreditatiepunten toegekend voor logopedisten
* De aanvraag voor dietisten is in behandeling

Inschrijven voor deze e-cursus via het online platform van Elevate Health.

E-cursus: `Herkennen van irreele ziektepercepties, emotionele ontregeling en cognitieve of gedragsveranderingen bij patienten met ALS'
Hoe gaat u om met een irreele hulpvraag van een patient? Vraagt een patient beperkte hulp terwijl in verband met de progressiviteit van de ALS veel meer zorg nodig is? Leer hoe u als zorgverlener in een gesprek met een patient en mantelzorger meer inzicht kunt krijgen in de hulpvraag. We gaan
in op de percepties (gedachten / denkbeelden) die de patient en de mantelzorger over ALS hebben en de emotionele gevolgen van de diagnose ALS. Ook worden de mogelijke cognitieve- en gedragsproblemen als gevolg van ALS besproken.

De kosten van deze e-cursus zijn 50 euro als u accreditatiepunten nodig heeft. De volgende accreditatie is toegekend:

* Verpleegkundigen en verzorgenden: Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals Neuro, Palliatieve Zorg en Wijkverpleegkunde 2 punten.
* Fysiotherapeuten: De KNGF heeft 2 accreditatiepunten toegekend (accr.nr. 23776, kwaliteit).
* Maatschappelijk werkers: Registerplein, voorheen Beroepsregister van Agogisch en Maatschappelijk werkers, vrije ruimte agogen en maatschappelijk werk 0,5 punt.
* De aanvraag voor ergotherapeuten, logopedisten en dietisten is bij ADAP in behandeling.

Inschrijven voor deze e-cursus via het online platform van Elevate Health.