Nieuwe sinterklaasliedjes niet populair


Kinderen zingen massaal de originele sinterklaasliedjes

HATTEM, 20151125 -- Volgens onderzoek van de website kinderliedjesvanvroeger.nl hebben de sinterklaasliedjes die een jaar geleden zijn herschreven niet het gewenste doel bereikt. Je ziet dit jaar alweer minder gekleurde pieten en de liedjes die gezongen worden zijn weer de originele liedjes. Hiermee lijkt de hype over het kinderfeest te verstommen en gaan we hopelijk weer snel terug naar de bedoeling van het sinterklaasfeest: plezier voor de kinderen.

In 2013 werd vanuit de Verenigde Naties een onderzoek gestart naar de rol van Zwarte Piet bij het sinterklaasfeest. Er werd geconcludeerd dat er teveel links waren naar het slavenverleden en dat mag niet. Vandaar dat Zwarte Piet voortaan Piet moest heten en dat hij geen knecht meer mocht zijn. Op basis daarvan namen een aantal Nederlandse liedjessschrijver een aantal sinterklaasliedjes onder handen en kwamen met nieuwe versies. Deze werden direct een hit.

Uit recent onderzoek blijkt echter dat de hype rondom deze nieuwe sinterklaasliedjes weer is gaan liggen en dat voornamelijk toch weer de traditionele sinterklaasliedjes worden gezongen.Hopelijk kunnen we hiermee snel een streep zetten onder het onderzoek van de VN en weer terug naar waar het sinterklaasfeest oorspronkelijk voor was bedoeld: plezier voor kinderen! 





Master-mind Online Marketing