Bewonersavond evaluatie Landschapsvisie Drentsche Aa

De Landschapsvisie Drentsche Aa is in 2004 opgesteld met grote betrokkenheid van bewoners en een begeleidingscommissie, met daarin vertegenwoordigers van een groot aantal partijen uit het gebied. Sinds 2005 wordt aan de uitvoering van verschillende projecten uit die visie gewerkt en is er veel gebeurd. Na 10 jaar vindt het Overlegorgaan dat het nu tijd is om de Landschapsvisie te evalueren en te actualiseren. En daar betrekken we graag u als bewoner weer bij! Om een breed gesprek te voeren met alle relevante betrokkenen gaan we in totaal met drie werkgroepen aan de slag: een werkgroep bewoners (ook ondernemers en agrariers), een werkgroep gebiedsdeskundigen en een werkgroep studenten.

Bewonersavond

Op woensdag 14 oktober 2015, aanvang 19.30 uur, bent u van harte uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst voor bewoners in CR De Aanleg in Deurze. Iedereen die in het gebied woont, werkt of zich op een andere manier betrokken voelt bij wat er in het gebied gebeurt is welkom. De avond wordt geleid door Hendrik Oosterveld, voorzitter van het Overlegorgaan Drentsche Aa en landschapsarchitect Berno Strootman verzorgt de inleiding. Aansluitend vindt vanuit de relevante thema's (landschapsgeschiedenis, ecologie, landbouw, water en recreatie) een gesprek plaats met een aantal mensen uit het gebied. Uiteraard is er gelegenheid om ook zelf vragen te stellen, waarna wij graag uw mening krijgen over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in het gebied. De avond eindigt om 22.00 uur.

Naast meedenken en praten kunt u zich op deze avond ook aanmelden voor de werkgroep bewoners, die onder leiding van Luit Hummel van de BOKD wat intensiever met de evaluatie aan de slag gaan. Het zou geweldig zijn als vanuit elk dorp minimaal een bewoner in de werkgroep deelneemt. Graag tot ziens op 14 oktober!