Turkije mag nooit lid worden van EU

Voorzitter, de toestroom van asielzoekers blijft ongekend hoog. Nog steeds komen er iedere maand vele duizenden asielzoekers naar ons land. Jihadisten kunnen zich via de asielinstroom makkelijk verplaatsen door heel Europa.

We zeggen het voor de honderdste keer. Bescherm ons land. Sluit zo snel mogelijk de grenzen, zoals de overgrote meerderheid van de Nederlanders wil. Het kabinet weigert. Rutte II is een gevaar voor Nederland.

Het kabinet sluit, samen met de EU, wel een hele slechte deal met een Turkse dictator. Met een land dat de asielinstroom naar Europa aanwakkert en een uiterst dubieuze rol speelt in de strijd tegen IS. Met een regime dat door geweld en intimidatie tijdens de laatste verkiezingen opnieuw de

macht heeft gepakt en kritische journalisten massaal gevangen zet.

Voorzitter, terwijl er helemaal geen garantie is dat Turkije de asielinstroom beperkt, maakt Nederland maar liefst 117 miljoen euro over. De Turken krijgen miljardenhulp, kunnen straks visumvrij reizen en het toetredingsproces tot de EU wordt versneld.

Het is een hele slechte deal. De EU is zwak en laat zich chanteren. Wij zeggen: nooit visumvrij reizen en nooit een EU-lidmaatschap voor Turkije. Voorzitter, in al zijn acties handelt Turkije tegen de belangen van Europa. Nederland en andere Europese landen moeten voorgoed afstand nemen van

het regime van Erdogan.

Turkije is helemaal geen bondgenoot. Turkije moet zo snel mogelijk uit de NAVO.

Dank u wel.