Virtual reality: nieuwe industriele motor van Zuid-Korea

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Handel, Industrie en Energie (MOTIE) wees recent virtual reality (VR) aan als een van 13 nieuwe industriele motoren van de Koreaanse economie.

MOTIE zal in totaal EUR 70 miljoen uitgeven aan VR-trainingsprojecten voor de logistiek, sport, zorg en besturing van zwaar materiaal.

In eerste instantie richtte de wereldwijde VR-industrie zich voornamelijk op de defensie-industrie. Tegenwoordig richt zij zich ook op de medische sector, sport, entertainment en evacuatietrainingen. Naar verwachting zal de wereldmarkt groeien naar EUR 115 miljard in 2018. Voor Zuid-Korea

verwacht men een groei naar EUR 1,5 miljard in 2018.

Nieuwe industriele motor

Door VR als een van de 13 nieuwe industriele motoren van de economie aan te merken, hoopt de Zuid-Koreaanse overheid meer werkgelegenheid te creeren. Daarnaast wil men op wereldniveau kunnen concurreren en de innovatiecapaciteiten verbeteren.

Meer informatie

Lees het volledige Engelstalige bericht: Future virtual reality training system in Korea.

IA-Netwerk Seoel

Innovatie Attache Seoel, Jeong Eun Ha

Het IA-Netwerk verbindt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken kennis over internationale innovatieve ontwikkelingen en daaraan gerelateerde trends aan Nederlandse bedrijven, kennisinstituten en overheden.

Bron: Innovatie Attache Netwerk Seoel