Samenwerking Alliantie Erkende PGB-Bureaus en Keurmerkinstituut


Het Keurmerkinstituut heeft deze zomer een overeenkomst gesloten met de branche-organisatie Alliantie Erkende PGB-Bureaus (AEP). De overeenkomst behelst het onafhankelijk toetsen van AEP-leden aan de nieuw ontwikkelde lidmaatschapsvoorwaarden. In de praktijk betekent dit dat het keurmerk
"Goedgekeurd PGB-Bureau" van het Keurmerkinstituut na een overgangsperiode zal verdwijnen.

Vanwege de vele veranderingen in 2015 is besloten de criteria van het keurmerk "Goedgekeurd PGB-Bureau", dat eigendom is van het Keurmerkinstituut, niet meer te vernieuwen. Met de Alliantie Erkende PGB-Bureaus is de afgelopen tijd samengewerkt om een alternatief te ontwikkelen om kwaliteit en
service van pgb-bureaus te waarborgen in deze veranderende omstandigheden. Het alternatief is er nu in de vorm van AEP-lidmaatschapsvoorwaarden die strenge eisen bevatten voor de leden.

In de AEP-lidmaatschapsvoorwaarden staat naast de budgethouder de ZZP-er in de zorg centraal. De focus is iets breder dan voorheen met het pgb-keurmerk het geval was. Niet veranderd is dat pgb-bureaus dienen te handelen vanuit de kernwaarden respect, inzichtelijkheid en vertrouwen.

Binnen de scope van de AEP lidmaatschapsvoorwaarden vallen pgb-bureaus met de volgende werkgebieden: adviseren en faciliteren van budgethouders, adviseren en faciliteren van zorgverleners, en adviseren over en faciliteren van de zorgverlening.

Meer informatie over de Alliantie Erkende PGB-Bureaus is te vinden op de website van deze organisatie. Informatie over de toetsing kan worden opgevraagd bij het Keurmerkinstituut.