Beleidsnota's centrumplan Geldrop ter inzage


Beleidsnota's centrumplan Geldrop ter inzage

Publicatie 25 november 2015

Vanaf donderdag 26 november liggen drie beleidsnota's voor het centrum van Geldrop ter inzage: het Beeldkwaliteitsplan, de Beleidsnota Reclame en Terrassen en de Stimuleringsregeling Gevelverbetering.

Het Beeldkwaliteitplan

Het Beeldkwaliteitplan wordt door de gemeenteraad vastgesteld en gaat onderdeel uitmaken van de welstandsnota. Alle plannen in het centrum, waarvoor een omgevingsvergunning nodig is, worden hieraan getoetst.

De Beleidsnota Reclame en Terrassen

De gemeente wil reclames beperken in grootte en plaats, waardoor het straatbeeld rustiger wordt en fraaie gevels beter zichtbaar worden. We hopen dat het centrum zo aantrekkelijker wordt bewoners, bezoekers en ondernemers.

Stimuleringsregeling Gevelverbetering

De gemeente wil graag samen met de ondernemer/vastgoedeigenaar mogelijkheden onderzoeken voor gevelverbetering. Hiervoor is deze regeling opgesteld. Ondernemers en eigenaren ontvangen een stimuleringsbijdrage om de gevel te verbeteren.

Meer informatie

U vindt de nota's bij Plannen en Projecten. Bij de bekendmakingen leest u hoe u op de plannen kunt reageren. De stukken zijn ook in te zien van maandag tot en met vrijdag tijdens openingstijden, in de publiekshal van het gemeentehuis in Geldrop. U kunt ook een afspraak maken met Hans Snijders
voor een toelichting op deze nota's via telefoonnummer 14 040.