Treasuryrapportage derde kwartaal 2015 vastgesteld


25 november 2015

Treasuryrapportage derde kwartaal 2015 vastgesteld

Het college van B en W heeft kennis genomen van de rapportage Treasury van het derde kwartaal 2015. Treasury beheert de geldstromen van de gemeente.
Elk kwartaal wordt aan het Treasuryberaad gerapporteerd over de uitvoering van de treasuryfunctie.

In deze rapportage wordt onder andere verslag gedaan van de manier waarop de gemeente haar geld heeft uitgezet, tegen welke rentes en tegen welke percentages leningen zijn aangegaan.
In de kwartaalrapportage wordt ook aandacht besteed aan de betalingstermijn van door de gemeente Almere ontvangen facturen. In het derde kwartaal was de gemiddelde betaaltermijn 27 dagen gemeten vanaf ontvangstdatum factuur (in het tweede kwartaal 2015 was dat 31,7 dagen gerekend vanaf
factuurdatum).

Tot nu werd in het systeem alleen de factuurdatum vastgelegd en aan de hand daarvan werd de gemiddelde betaaltermijn berekend. Nu ook de datum van ontvangst wordt geregistreerd, is besloten de gemiddelde betaaltermijn daar op te baseren.

Het college van B en W doet al het mogelijke om ervoor te zorgen dat betalingen door de gemeente gedaan worden binnen de wettelijke betalingstermijn. In de komende kwartalen blijft hier aandacht voor.
Het college en de gemeenteraad nemen elk kwartaal kennis van deze rapportage.