25-11-2015 - Starthandeling werkzaamheden Hoekse Lijn


Afgelopen woensdag mocht wethouder Ruud van Harten samen met zijn collega's van Schiedam, Maassluis en Rotterdam de officiele openingshandeling van de werkzaamheden doen voor de ombouw van de Hoekse Lijn.

Start werkzaamheden Hoekse Lijn

Met de ombouw van de lijn worden Schiedam, Maassluis en Vlaardingen en Hoek van Holland nog beter bereikbaar. De nieuwe metrolijn biedt een goed alternatief voor de auto. De Hoekse Lijn krijgt twee nieuwe stations: Maassluis Steendijkpolder en Hoek van Holland Strand. De zeven bestaande
stations worden omgebouwd en geheel vernieuwd. Elk station krijgt naast trappen een hellingbaan of een lift, afhankelijk van de hoogte die overbrugd moet worden. Er komen blindengeleidelijnen en de perrons worden verhoogd, zodat er een gelijkvloerse in- en uitstap ontstaat.

Op dit moment vinden alleen voorbereidende werkzaamheden plaats. Van april 2017 tot september 2017 wordt de lijn omgebouwd tot metrolijn. De verlenging tot op het strand en het bijbehorende nieuwe station Hoek van Holland Strand zijn in 2018 klaar. Volg de voortgang op www.hoekselijn.mrdh.nl.

Uitgelicht