Toch een zwemdiploma!


Toch een zwemdiploma! /

25 november 2015 - Ook Delftse kinderen uit gezinnen die rond de armoedegrens leven, kunnen in het komend jaar gegarandeerd hun zwemdiploma-A halen. Dankzij een speciale zwemregeling.

Zwembad Kerkpolder

Dat is nu ook mogelijk in Delft, omdat de gemeente is aangesloten bij het Jeugdsportfonds Zuid-Holland en omdat de gemeente binnen het werkgebied van Fonds1818 valt.

Gegarandeerd

Kinderen die opgroeien in gezinnen rond de armoedegrens konden al een beroep te doen op het Jeugdsportfonds. Het bleek echter dat het voor veel kinderen niet mogelijk was om in een jaar tijd met de beperking van het maximumbedrag van 225 euro een zwemdiploma-A te halen.

Zwemregeling

Om dit probleem op te lossen hebben Fonds1818, Jeugdsportfonds Zuid-Holland, de gemeente Delft en de zwembaden een aangepaste zwemregeling opgesteld. Van deze regeling kunnen kinderen vanaf 6 jaar, die voldoen aan de criteria van het Jeugdsportfonds in de gemeente Delft en zwemles volgen bij
het Sportfondsenbad Delft, Zwem- en squashcentrum Delft of zwembad Kerkpolder, gebruik maken.

Verdubbelen

In deze zwemregeling verdubbelt Fonds1818 de reguliere bijdrage van 225 euro naar 450 euro en garandeert het zwembad dat de kinderen een zwemdiploma-A behalen. De exacte spelregels van de zwemregeling zijn terug te vinden op de website van het Jeugdsportfonds Zuid-Holland.