Beeks Buiten in Balans - stippenkaart aangepast


Een paar weken geleden informeerden we u via onze themapagina Beeks Buiten in Balans over de ontwikkelingen in de intensieve veehouderij. En over de maatschappelijke discussie daarover. Burgers maken zich zorgen over de effecten van intensieve veehouderij op hun omgeving en gezondheid. Bij
boeren is er onzekerheid over de ontwikkelingsmogelijkheden van hun bedrijf.
De maatschappelijke tegenstellingen groeien. En op een aantal plekken is de balans tussen veehouderijen en hun omgeving zoek. Om de balans te herstellen is een transitie in gang gezet van intensieve veehouderij naar zorgvuldige, duurzame veehouderij.
Op de themapagina kon u lezen wat het college doet - en al gedaan heeft - om overbelaste situaties aan te pakken. We legden op de pagina uit dat we in kaart hebben gebracht op welke plekken in onze gemeente sprake is van overbelaste situaties. We verdeelden de locaties in knelpuntlocaties en
aandachtslocaties en hebben deze in een `stippenkaart' aangeduid.

Ook overige locaties toegevoegd

We kregen veel vragen over de stippenkaart. We hebben daarom besloten de kaart aan te passen en verder te verduidelijken.
We hebben `overige locaties' toegevoegd. Daaronder vallen alle locaties waar geen sprake is van meetbare overlast door geur of fijnstof maar waarover wel klachten zijn ingediend.
Daarnaast hebben we op de kaart alle veehouderijen ingetekend; dus ook de veehouderijen waar geen sprake is van een klachten en/of een overbelaste situatie.

Op de agenda van de commissie Ruimte

Vorige week donderdag stond Beeks Buiten op de agenda van de rondebijeenkomst van de commissie Ruimte. Het was een drukbezochte avond; voor ons een teken dat het thema erg leeft onder inwoners.
Deze week, donderdag 26 november debatteert de commissie Ruimte over het onderwerp. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn en uw stem te laten horen. Wilt u gebruik maken van het spreekrecht, meldt u zich dan aan via griffie@hilvarenbeek.nl.
De vergadering begint om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. De volledige agenda ziet u op hilvarenbeek.nl/ris.

Kijk eens op hilvarenbeek.nl/beeksbuiten

De aangepaste stippenkaart vindt u op de themapagina beeksbuiten. Hier kunt u ook de presentatie bekijken die werd gegevens tijdens de rondebijeenkomst van de commissie Ruimte op 19 november 2015. Bovendien kunt u er alle informatie uit de themapagina teruglezen.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden