Wijziging huisvuilinzameling vanaf 2016


Er gaan een aantal zaken veranderen in de huisvuilinzameling. Vanaf 1 januari 2016 vinden er wijzigingen plaats. Wat betekent dat voor u?

* Kunststofverpakkingen (de plasticzakken) worden een keer in de twee weken opgehaald;
* Drankenkartons mogen in de plastic zakken worden toegevoegd;
* De grijze container wordt een keer in de vier weken opgehaald.

Waarom verandert dit?

Uit landelijke cijfers blijkt dat, door het vaker inzamelen van plastic verpakkingen, mensen hun plastic beter gaan scheiden Dit levert een grotere hoeveelheid plastic verpakkingen op. En dat levert weer winst op voor het milieu en voor de portemonnee van onze inwoners. Uit cijfers van
gemeente Veghel blijkt dat inwoners uit de gemeente hun grijze container momenteel al gemiddeld een keer per vier weken aan de straat zetten. De ophaalfrequentie wordt daar vanaf 2016 op aangepast.

Drankenkartons en plastic

Het helpen van inwoners bij het scheiden van afval is voor gemeente Veghel erg belangrijk. Op dit moment heeft u de mogelijkheid om de drankenkartons te scheiden en ze zelf naar de Milieustraat te brengen. Om u het scheiden gemakkelijker te maken, mogen drankenkartons in de plastic zakken
aangeboden worden. Blik mag hier niet bij, omdat daardoor de zak kan gaan scheuren.

Een grotere grijze container?

U heeft de mogelijkheid om, tegen betaling, de huidige container om te wisselen van een 140 liter naar een 240 liter. Neem hiervoor telefonisch contact op met gemeente Veghel via 14 0413.

Welke inzameldata gelden voor 2016?

De inzameldata voor het komende jaar worden op de afvalkalender 2016 weergegeven. Deze afvalkalender is vanaf 1 januari 2016 te vinden op de website van gemeente Veghel; www.veghel.nl.