25-11-2015 - Gladheidbestrijdingsplan 2015-2016


25-11-2015 - Gladheidbestrijdingsplan 2015-2016

Hoogerheide - Het college van burgemeester en wethouders heeft het gladheidbestrijdingsplan 2015-2016 vastgesteld. In het plan staan onder andere de strooiroutes aangegeven. Ten opzichte van het gladheidbestrijdingsplan van vorig jaar zijn er op verzoek van de dorpsplatforms en de brandweer
enkele straten aan toegevoegd die gestrooid zullen worden.

De gemeente dient te zorgen voor het in goede en veilige staat verkeren van wegen die onder haar verantwoordelijkheid vallen. Daaronder valt ook de gladheidbestrijding. De gemeente heeft daarvoor een inspanningsverplichting.

De doorgaande hoofdwegen, de wijk- en dorpsontsluitingswegen, de busroutes, een aantal doorgaande hellende wegen en de fietspaden worden gestrooid. Verder worden er zoutbakken geplaatst bij basisscholen, de multifunctionele centra en bij het welzijnscentrum K4 in Hoogerheide.

Wethouder Van Agtmaal: "Op verzoek van de dorpsplatforms en de brandweer is een aantal extra straten toegevoegd die ook meegenomen zullen worden wanneer er gestrooid wordt. Deze straten zijn in Hoogerheide de Kromstraat, Burg. Moorsstraat en de nieuwe situatie aan de Scheldeweg wanneer deze
gereed is. In Ossendrecht het Eikelhof en in Putte de Schoolstraat en Keizerstraat/Buntstraat."

Inzien

Het gladheidbestrijdingsplan is in te zien aan de centrale balie van het gemeentehuis te Hoogerheide en het complete strooiplan inclusief de routes per kern is te downloaden via www.woensdrecht.nl/gladheid.

Vragen

Indien u nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de servicelijn van de gemeente, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 0164.

Lees voor meer informatie over dit onderwerp:

* Gladheidbestrijdingsplan 2015 - 2016