Beheer sporthallen naar Optisport


Monique Sievers

Vanaf 1 januari a.s. neemt Optisport in Hilversum voor een periode van 3 jaar de exploitatie en het beheer van drie sporthallen over van de gemeente. Vandaag hebben wethouder Voorink en Optisport directeur Van Iersel de exploitatie- en huurovereenkomsten voor sporthal Kerkelanden, sporthal De
Lieberg en sporthal De Meent ondertekend.

wethouder Voorink en Optisport directeur Van IerselOok sportcentrum Dudok Arena maakt onderdeel uit van de overeenkomsten, maar die werd ook de afgelopen periode beheerd en geexploiteerd door Optisport. Optisport heeft nog een doorlopend contract voor zwembad De Lieberg tot eind 2018.

Bezuinigingen

De gemeente heeft besloten tot uitbesteding van de gemeentelijk sporthallen in het kader van de algehele gemeentelijke bezuinigingen en kijkt samen met Optisport uit naar de uitgebreide samenwerking. "ik ben enorm blij dat we de relatie op deze manier verder uitbouwen. Optisport is een
betrouwbare en constructieve partner met hart voor sport" aldus sportwethouder Floris Voorink.

Optisport

Optisport is een ervaren specialist in de exploitatie en het beheer van sport- en welzijnsaccommodaties. Door heel Nederland beheert ze ruim 300 maatschappelijke accommodaties waaronder zwembaden, sporthallen, fitnesscentra en ijsbanen. Erik Boelen, locatiemanager van Optisport in Hilversum:
"Onze ambitie is om zoveel mogelijk inwoners van Hilversum aan het sporten te krijgen. Met deze uitbreiding krijgen we hiertoe nog meer kansen. We hebben veel zin om onze ambities hierin waar te maken!"

Detachering

Met de overdracht van de sporthallen detacheert de gemeente de betrokken medewerkers per 1 januari 2016 bij Optisport. De gebruikers en huurders van de binnensportaccommodaties worden zo spoedig mogelijk per brief geinformeerd.

Foto: Wethouder Voorink (links) en Optisport directeur Van Iersel
Fotograaf: Margot Brakel