Eenhoorn krijgt nieuw leven bij Roald Dahlschool


25-11-2015

Leerlingen van de Roald Dahlschool in Bangert en Oosterpolder hebben samen met kunstenaar Boxie een eenhoornbeeld opgeknapt.

Wethouder Judith de Jong heeft dit gezamenlijk gemaakte kunstwerk woensdag 25 november bij de school onthuld.

Het beeld is een van de 34 eenhoorns die in 2007 in het kader van Hoorn 650 beschilderd zijn. Dit exemplaar had zijn plek op het balkon van het stadhuis in Hoorn. Helaas hebben weer en wind de eenhoorn geen goed gedaan in al die jaren.

De gemeente Hoorn heeft de Roald Dahlschool daarom gevraagd of de leerlingen samen met de bekende Hoornse kunstenaar Boxie de eenhoorn opnieuw wilden beschilderen. Meester Paul Janssen Duijghuijsen van groep 7 van de Roald Dahlschool heeft het project gecooerdineerd. Maar liefst 11 klassen met
in totaal zo'n 300 kinderen hebben meegeholpen de eenhoorn te beschilderen. Nu de eenhoorn er weer piekfijn uitziet, komt hij te staan voor de Brede School Bibliotheek bij de school.

Wethouder Judith de Jong heeft het beeld samen met de jonge kunstenaars onthuld. `Het is geweldig dat kunst op deze manier bij de kinderen gebracht wordt. We willen kunst samen met de wijk vormgeven. En een kunstwerk dat door de hele school gemaakt is, past perfect binnen die gedachte.
Daarnaast is het erg leuk om te zien dat de eenhoorn een nieuw leven heeft gekregen op deze inspirerende plek.'