Nieuw asfalt voor ongelukkenbocht Amstel


25 november 2015, 14:03

Rijkswaterstaat heeft de de situatie op knooppunt Amstel onlangs aangepast. De bocht vanuit Utrecht (A2) richting de Zuidas (A10) heeft nieuw asfalt gekregen. Eerder waren er al waarschuwingsborden aangebracht om automobilisten erop te wijzen hun snelheid aan te passen.

De VID constateerde eind september nog dat er op het knooppunt wel erg veel ongelukken gebeuren. In de periode van januari tot half oktober ging het op een specifiek punt in de bocht (bij hectometerpaal 31.0) maar liefst 20 keer mis. Dat zijn nog niet eens alle ongelukken in de bocht: ook even
verderop gaat het vaker mis. In bijna alle gevallen ging het om eenzijdige glijpartijen. Het beeld was daarbij identiek: bij nat weer raakten auto*s op de linkerrijstrook in de slip, om vervolgens via de rechterrijstrook tegen de vangrail te schuiven.

Nog geen ongevallen

Sinds het aanpassen van de situatie zijn er nog geen glijpartijen geweest. Dat is opvallend, want november is een natte maand. Het laatste ongeluk dateert van 16 oktober. Rijkswaterstaat gaf begin oktober nog aan de ongelukken vooral te wijten aan het rijgedrag van automobilisten. De VID vond
die conclusie toen onvolledig. Destijds gaf Rijkswaterstaat nog aan dat aanpassingen aan de weg niet nodig waren, maar dat is nu dus alsnog gebeurd.

Foto: (c) VID