Nieuws uit B&W 24 november 2015


Lees voor
25 november 2015

Tarieven parkeerabonnementen Claxonate

De tarieven van parkeerabonnementen in parkeergarage Claxonate gaan per 1 januari 2016 met de inflatiecorrectie omhoog. De gemeenteraad heeft besloten een inflatiecorrectie van 1,5% toe te passen op gemeentelijke heffingen en leges.

Het consumentenprijsindexcijfer van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geldt hiervoor als basis. Deze verhoging wordt voor de Claxonate gevolgd.

Verkeers- en Vervoerbeleidsplan Purmerend 2016

Het college heeft het `Verkeers- en Vervoerbeleidsplan Purmerend 2016' vastgesteld. Bij de afhandeling van allerlei verkeerskundige vraagstukken is behoefte aan eenduidige kaders waarbinnen ruimte blijft voor maatwerk. Daarnaast moet op grond van artikel 8 van de Planwet Verkeer en Vervoer de
gemeente zorgdragen voor het zichtbaar voeren van een samenhangend en uitvoeringsgericht verkeers- en vervoerbeleid. Een interne en externe klankbordgroep heeft meegewerkt aan deze nota. Er zijn gesprekken gevoerd met allerlei sectoren waarin suggesties en knelpunten konden worden aangedragen.
Daarnaast zijn bewoners en andere belanghebbenden (winkeliersverenigingen, ondernemersverenigingen, wijkkerngroepen, scholen etc.) opgeroepen om hun ideeen, ervaringen en aanbevelingen mede te delen via een digitale enquete.

Het plan is een uitwerking van die aanpak en voorziet in de behoefte aan eenduidige kaders. Zo wordt ingegaan op vragen als `Hoe wordt een 30-kmweg aangelegd' of `Onder welke voorwaarden wordt een zebrapad aangelegd'.

Villa Clementine voortaan trouwlocatie

Villa Clementine (Plantsoengracht 8) is aangewezen als trouwlocatie. Daarmee wordt de keuzemogelijkheid van bruidsparen vergroot. Het monumentale pand heeft vanwege uitstraling en locatie een meerwaarde voor de gemeente Purmerend.

De mogelijkheid bestaat om een verzoek in te dienen om een nieuwe locatie door het college te laten aanwijzen als trouwlocatie. De beheerder van Villa Clementine heeft een dergelijk verzoek gedaan. Het tarief voor trouwen in Villa Clementine is gelijkgesteld aan het tarief om te trouwen in het
oude stadhuis aan de Kaasmarkt. De nieuwe trouwlocatie is waarschijnlijk vanaf 1 mei 2016 beschikbaar.