Steun voor ondernemers


steun voor ondernemers

Als zelfstandig ondernemer kunt u in (tijdelijke) financiele problemen komen. Soms zijn die zodanig dat het voortbestaan van uw bedrijf bedreigd wordt. De gemeente kan u adviseren en ondersteunen.

Besluit bijstandsverlening zelfstandigen

Bij financiele problemen kunt u een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Het Plein voert deze regeling voor de gemeente uit en kan u als ondernemer helpen met advies en een goed gesprek. Maar ook financieel, bijvoorbeeld via een lening, krediet of een aanvulling op
uw inkomen. U kunt contact opnemen met de adviseurs van Het Plein van maandag tot en met donderdag van 9.00-10.00 uur, telefoon (0575) 59 57 00.

Schuldhulpverlening voor ondernemers

Heeft u een eigen bedrijf en schulden die u niet meer zelf kunt oplossen? Voor ondernemers met schulden werkt de gemeente Lochem samen met ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen).

De gespecialiseerde adviseurs schuldhulpverlening adviseren en begeleiden ondernemers bij het afwikkelen van de schulden en zoeken samen met hen naar oplossingen. Meer informatie vindt u op

www.rozgroep.nl/schuldhulpverlening. Voor een afspraak kunt u bellen met (074) 241 51 00 of mailen naar schuldhulpverlening@rozgroep.nl.