Landelijke campagne `Wees duidelijk over agressie'


Johan van Kalmthout

Goede dienstverlening aan haar inwoners, bezoekers, bedrijven en instellingen/partners vindt de gemeente Bergen op Zoom belangrijk. Dat lukt als bestuurders en ambtenaren hun taken zo goed mogelijk uit kunnen voeren. In een veilige omgeving. Met respect voor elkaar. Zonder (verbaal) geweld. De
meeste contacten met externen verlopen gelukkig goed. Helaas heeft de gemeente Bergen op Zoom soms te maken met agressie en/of geweld tegen haar bestuurders of ambtenaren. De gemeente Bergen op Zoom accepteert geen enkele vorm van agressie en geweld en dit heeft altijd een reactie tot gevolg.
Dit kan in de vorm zijn van een waarschuwingsbrief, pandverbod, contactverbod en/of aangifte of melding bij politie. "Iedereen moet gewoon zijn werk kunnen doen. Agressie valt daarom nooit te tolereren", aldus burgemeester Frank Petter.

Huisregels
De gemeente Bergen op Zoom heeft huisregels opgesteld die gelden voor de gemeentelijke gebouwen/terreinen/sportaccommodaties en de openbare ruimten. Deze zijn hier te vinden: http://www.bergenopzoom.nl/Bestuur/Gemeentelijk_organisatie/Huisregels



Meer informatie
`Wees duidelijk over agressie' is een landelijke campagne waarbij de gemeente Bergen op Zoom ook is aangehaakt. Meer informatie over deze campagne en over werken zonder agressie is te vinden op www.agressievrijwerk.nl.