Succesvolle henneprooidag West-Friesland


Succesvolle henneprooidag West-Friesland

Laatste update:
25-11-2015 | 16:21

West-Friesland - De politie heeft dinsdag een henneprooidag gehouden en in drie woningen in Zwaag, Zwaagdijk en Hoorn een hennepkwekerij aangetroffen.

De woningen

In een woning aan de Nieuwe Noord in Hoorn werd een kwekerij van in totaal 107 planten aangetroffen. Een 54-jarige man uit Hoorn is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Na het verhoor is de verdachte weer vrijgelaten. De planten zijn in beslag genomen.

Aan de Weegbree in Zwaag werd wel een kwekerij aangetroffen maar zonder planten, deze waren namelijk al geknipt. De agenten vonden echter in zakken 167 afgeknipte hennepstelen en deze in beslag genomen. Een 49-jarige man uit Zwaag is aangehouden en na het verhoor op het politiebureau mocht de
verdachte het politiebureau weer verlaten.

Op de zolder in een woning aan de Balkweiterhoek in Zwaagdijk troffen agenten een kwekerij aan die net geoogst was. Ook zou er sprake zijn van diefstal stroom. De zolder is ontruimd en er wordt nader onderzoek ingesteld.

Regels thuis telen hennep

De politie houdt regelmatig rooidagen in het kader van de handhaving van de Opiumwet. Veel mensen denken dat het kweken van een paar plantjes legaal is, echter niets is minder waar. Ook het houden en/of kweken van een paar plantjes is verboden. Wilt u meer informatie over de regelgeving
omtrent het thuis telen van hennep? Klik dan op onderstaande llink;

https://www.politie.nl/themas/hennep-thuis.html#alinea-title-opsporing-en-vervolging