Mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland


25 november 2015 - Nieuwsartikel

Voor de komende vier jaar heeft de provincie Noord-Holland EUR 2,8 miljoen beschikbaar voor sponsoring van top(sport)evenementen. De provincie maakt daarmee evenementen met een bovenregionale uitstraling, zoals Sail Den Helder, de Uitmarkt en de Alkmaarse Wandelvierdaagse mede mogelijk.

Evenementen zijn van groot economisch belang. Tijdens het Dam tot Damweekend in 2014 hebben 115.000 bezoekers EUR 3,3 miljoen uitgegeven. Evenementen zetten bovendien regio's goed op de kaart.

Gedeputeerde Economische Zaken en Sponsoring, Jaap Bond: "Daarnaast kunnen we tijdens deze evenementen een groot publiek laten kennismaken met de taken van de provincie."

Naast de sponsoring van sportieve evenementen ziet de provincie ook een rol weggelegd voor de sponsoring van culturele evenementen. Een `bovenregionale uitstraling' is daarbij een van de uitgangspunten.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel