Regio Amsterdam vast door ongevallen op A4


25 november 2015, 16:35

De avondspits voor weggebruikers op de A4 richting Delft verloopt woensdagavond zeer stroef. Door twee afzonderlijke ongelukken bij Hoofddorp (ongeval met 4 personenauto's) en knooppunt Burgerveen (ongeval met 5 personenauto's) loopt de hele regio vast.

Op de A4 Amsterdam - Delft staat tussen het knooppunt De Nieuwe Meer en Hoofddorp nu 11 kilometer file. Ter hoogte van Hoofddorp zijn 3 rijstroken afgesloten. Je hebt daar ruim een half uur vertraging.

Bij knp. Burgerveen zijn 2 rijstroken afgesloten. Dit veroorzaakt een korte file van 2 kilometer maar wel 20 minuten vertraging.

Er is nog geen tijd bekend hoe laat de rijstroken weer kunnen worden vrijgegeven.

Update 16:55 uur

De file op de A4 staat nu vanaf knooppunt De Nieuwe Meer tot aan knooppunt Burgerveen. Ook de A5 staat daardoor helemaal vast.

Het verkeer op de A10 ondervindt zowel vanaf de binnen- als de buitenring voor het knooppunt De Nieuwe Meer flinke hinder door de ongevallen.

Het is nog altijd niet bekend hoe lang de afhandeling gaat duren, mochten de verwondingen van eventuele slachtoffers meevallen dan is de kans groot dat de rijstroken snel vrijgegeven kunnen worden.

Update 17:07 uur

Het ongeluk ter hoogte van Hoofddorp is van de weg. Het leed is al geschied: de lange files zullen maar langzaam wat afnemen.

Foto: (c) Camera VID