Een openbare ruimte voor iedereen


Een openbare ruimte voor iedereen

25-11-2015-Nijmegen moet toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor mensen die slecht ter been zijn of een handicap hebben. Dat is het uitgangpunt waarmee het stadsbestuur de komende jaren aan de slag gaat. Op 25 november werd de opzet van het beleid besproken in de gemeenteraad.

Renske Helmer-Englebert, wethouder namens de SP: "Iedereen moet mee kunnen doen in Nijmegen. Helaas komt het nog steeds voor dat rolstoelgebruikers, slechtzienden en mensen die zich om andere redenen wat moeilijker bewegen in de openbare ruimte tegen hindernissen aanlopen. Vaak zijn dat zaken
waar mensen zonder handicap niet bij stilstaan wanneer paaltjes en andere versieringen op straat ontworpen worden. Daarom willen we samen met Nijmegenaren aan de slag om alle hindernissen weg te nemen. Dan kan straks echt iedereen meedoen in Nijmegen."

In 2016 hoopt Helmer-Englebert een handboek toegankelijkheid voor de stad uit te kunnen brengen. Het is de eerste keer dat de gemeente op deze manier aan de slag gaat met toegankelijkheid.

Zie ook:

* Dossier: Openbare ruimte