Gastoptredens Cameretten Festival 2015 bekend

PERSBERICHT 2015-09-30

Gastoptredens Cameretten Festival 2015 bekend!

Cameretten Festival bestaat vijftig jaar! Dit jubileum wordt groots gevierd met te gekke gastoptredens van bekende cabaretiers. Niemand minder dan André Manuel, NUHR, Onno Innemee & Kees Torn en Guido Weijers sluiten ieder een avond op spetterende wijze af! De presentatie is in handen van oud winnaar René van Meurs. De halve finales van deze speciale editie vinden plaats van 25 tot en met 27 november in het oude Luxor Theater. De finale vindt 28 november plaats in het nieuwe Luxor Theater.

Woensdag 25 november | André Manuel

Cabaretier en muzikant André Manuel won in 1989 de persoonlijkheidsprijs van Cameretten. Na zijn winst heeft de gepassioneerde cabaretier maar liefst vijftien voorstellingen gemaakt. Met zijn programma ‘Het geval apart’ won hij de Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma van het afgelopen seizoen.

Donderdag 26 november | NUHR

Met hun voorstelling 'Wienieniewiezegtzegtniewiewie' behaalden de heren van ‘Niet Uit Het Raam’ in 1987 de finale van Cameretten. Vijftien programma’s en vele tv-successen verder touren de heren dit jaar met hun nieuwe voorstelling ‘Draai het eens om’ door het land.

Vrijdag 27 november | Onno Innemee & Kees Torn

Onno Innemee behaalde in 1988 in de formatie ‘Basterd’ de finale van Cameretten. Na tien jaar samen gespeeld te hebben ging Innemee in 1998 solo. Kees Torn won in 1994 het Leids Cabaret Festival. Vele programma’s en prijzen later besluit Torn in 2012 een einde te maken aan zijn cabaretcarrière. Tot opluchting van velen gaat hij dit jaar opnieuw de theaters in, samen met Onno Innemee speelt hij het programma ‘Eraf met het dak’.

Zaterdag 28 november | Guido Weijers

Na het winnen van de publieksprijs in 2000 speelt Guido Weijers met veel succes de voorstellingen Oxymoron, Myosotis en XIPNAO. Vanaf 2006 is de sympathieke cabaretier bijna jaarlijks te zien geweest op televisie met zijn oudejaarsconferences.

Wil jij verzekerd zijn van een mooie plek tijdens een van deze vier spannende avonden, koop dan snel je kaarten via www.luxortheater.nl of bel naar 010 484 33 33. Wil je echt niets missen van deze speciale Cameretten editie? Koop dan een passe-partouts!

Meld je aan voor het Facebook evenement en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Hoofdsponsor Cameretten 2015 is incassospecialist Factua. Creatief Filmpartner Cameretten 2015 is UM!W Films.