Dance Battle 2015, de strijd om de beste Dance Crew van Leeuwarden

Leeuwarden, 4 november 2015

Persbericht:

Dance Battle 2015, de strijd om de beste Dance Crew van Leeuwarden!

Voor de derde keer organiseert Kunstkade de succesvolle Dance Battle voor de groepen 7 van de basisscholen in Leeuwarden. Ongeveer 100 kinderen laten op 25 november op het grote podium van de Harmonie, zien wat ze waard zijn.

De introductiebijeenkomsten hebben plaatsgevonden op de scholen en van iedere deelnemende school zijn 8 kinderen geselecteerd. Op dit moment zijn alle scholen hard aan het oefenen voor de voorstelling en ze worden daarbij de komende weken gecoacht door dansdocenten en studenten van D ‘Drive. Er zijn choreografieën gemaakt geïnspireerd op het thema IK EN DE WERELD. Op woensdag 25 november om 16.00 in Stadsschouwburg de Harmonie gaan de kinderen de strijd met elkaar aan. De groepen worden door een deskundige jury en een kinderjury beoordeeld. De winnaars krijgen de wisselbeker en mogen een danscursus van 10 lessen uitkiezen. Daarnaast krijgen ze op diverse podia in Leeuwarden de kans om hun kunsten nogmaals te vertonen.

De opening van deze spannende Battle zal worden verzorgd door Dance Explosion. Tijdens het juryberaad zal de Jeugd Dansopleiding Friesland onder leiding van Grietine Molenbuur een demonstratie geven. Geïnspireerd door het thema hebben ze speciaal voor de Dance Battle een choreografie gemaakt.

Burgemeester Ferd Crone zal samen met de prijswinnaars van vorig jaar de prijzen uitreiken.

Voorafgaand aan de voorstelling kan iedereen kennismaken met een breed aanbod van dans voor kinderen in de foyer van de Harmonie. Ook het Jeugdcultuurfonds zal aanwezig zijn om mensen de weg te wijzen in het doen van een aanvraag. Dansdocenten en diverse dansscholen zullen zich presenteren; van klassiek ballet tot capoeira. Iedereen is welkom om te komen kijken en de groepen aan te moedigen! Toegang is gratis.

De Dance Battle wordt georganiseerd door Kunstkade in samenwerking met de Gemeente Leeuwarden en D ’Drive (Friesland College). Het project is een onderdeel van de regeling Cultuureducatie met kwaliteit in Leeuwarden.

Programma 25 november

15:00-16:00 dansmarkt in de foyer

16:00 opening door Dance Explosion presentaties eerste 6 groepen

korte battle

16:45 pauze

17:00 presentaties volgende 6 groepen korte battle

17:40 juryberaad en demonstratie Jeugd Dansopleiding Friesland

17:50 prijsuitreiking door burgemeester Ferd Crone en optreden

winnaars Dance Battle 2015