Folklievelingen Mister & Mississippi met nieuw album naar Neushoorn

Persbericht

Folklievelingen Mister & Mississippi met nieuw album naar Neushoorn

Van keiharde harde metal tot Hollandse gezelligheid. Neushoorn haalt deze week een breed scala aan artiesten in huis.

De week van de culturele hotspot start op 25 november met Hardcore Woensdag. Deze met regelmaat terugkerende avond is al een begrip binnen de Friese hardcore scene, maar vindt voor het eerst in Neushoorn plaats. Met optredens van lokale talenten SwimOrDrown en 0fight8.

Op donderdag 26 november komt folklieveling Mister & Mississippi naar Neushoorn. Dit jaar kwam We Only Part To Meet Again uit, opnieuw een plaat vol schitterende indiefolk waar je stil van wordt. Steak Number Eight speelt op dezelfde dag in de Arena. De Belgische band maakt atmosferische post-rock. Vooraf staan hun landgenoten Miava op het podium. Later op de avond start Club voor je Bek. Een wekelijkse clubavond met een avontuurlijke mix van oude parels en nieuwe ontdekkingen.

Vrijdag 27 november staat in het teken van club en alternatieve club. 3voor12/Friesland organiseert vier keer per jaar een alternatieve clubavond in Neushoorn. Met deze editie optredens van LGHTNNG en HuSo & Fannelle. In de Grote Zaal viert Influenza* feest. Het bekende Leeuwarder dancecollectief bestaat 6 jaar en dit wordt groots aangepakt.

Een donkere dag in Neushoorn op zaterdag 28 november wanneer het Into Darkness Festival neerstrijkt in Neushoorn. Met als headliner de Zweedse band Naglfar. De band is al 20 jaar actief in de metalscene en doet voor het eerst in zes jaar weer een show in Nederland. Contrasterend staat in de Arena het Groot Billie Holiday Concert onder leiding van jazzzangeres Astrid Seriese. De avond is ode aan het 100e geboortejaar van jazzlegende Billie Holiday.

Het weekend wordt op zondag 29 november vrolijk afgesloten met een optreden van liwwadder Lytse Hille. Tijdens zijn 5 uur durende show komen alle bekende vrienden van Hille langs om het Nederlandse levenslied te vertolken.

Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl