TiGenix lanceert een kapitaalverhoging via een private plaatsing van nieuwe aandelen

DEZE AANKONDIGING IS NIET BEDOELD VOOR VRIJGAVE, BEKENDMAKING, OF VERSPREIDING, RECHTSTREEKS OF ONRECHTSTREEKS, IN OF NAAR DE VERENIGDE STATEN, AUSTRALIE, CANADA OF JAPAN OF ENIGE JURISDICTIE WAAR DIT ONWETTIG ZOU ZIJN

Leuven (BELGIE) - 25 november 2015, 8:00u CET - TiGenix NV (Euronext Brussel: TIG; de "Vennootschap"), een geavanceerd biofarmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve behandelingen op basis van zijn interne platformen van allogene, geexpandeerde stamcellen, kondigde vandaag de lancering aan van een private plaatsing van maximum 9.106.180 nieuwe aandelen (5,4% van het huidige kapitaal, hierna de "Nieuwe Aandelen") aan institutionele investeerders.

Maximum 4.149.286 nieuwe aandelen zullen via een versnelde bookbuildingprocedure worden aangeboden aan institutionele investeerders in de Europese Economische Ruimte. Tegelijkertijd, zal de Vennootschap 4.956.894 nieuwe aandelen uitgeven aan Cormorant Global Healthcare Master Fund, LP tegen een uitgifteprijs van EUR 0,95 per aandeel (zijnde de gemiddelde slotkoers van het aandeel van de Vennootschap op Euronext Brussel gedurende de dertig dagen voorafgaande aan de dag waarop de uitgifte een aanvang nam). De Raad van Bestuur heeft beslist om het voorkeurrecht ten aanzien van de bestaande aandeelhouders in het kader van deze verrichting met betrekking tot de uitgifte van de Nieuwe Aandelen op te heffen. De kapitaalverhoging zal plaatsvinden binnen de grenzen van het toegestaan kapitaal zoals uiteengezet in de statuten van de Vennootschap en in overeenstemming met artikel 604 van het Wetboek van vennootschappen.

TiGenix heeft de intentie om de netto-opbrengsten van de private plaatsing voornamelijk te gebruiken om vooruitgang te boeken in het proces tot goedkeuring van de markttoelating van Cx601 in Europa en voor de technologieoverdracht van Cx601 naar Lonza, een contract manufacturer gebaseerd in de V.S., zodanig dat de beoogde toekomstige fase III-studie voor Cx601 in de V.S. kan aanvatten. Per juni 2015 bedroegen de cash en cashequivalenten van de Vennootschap EUR 22,7 miljoen euro. TiGenix zal blijven zoeken naar bijkomende financiering om haar werkkapitaal verder te versterken en haar activiteiten te ondersteunen, daaronder begrepen strategische transacties, bijkomende private plaatsingen of publieke aanbiedingen van effecten.

De versnelde bookbuilding zal vandaag, 25 november 2015, onmiddellijk na deze aankondiging van start gaan. TiGenix heeft de Autoriteit voor Financiele Diensten en Markten (FSMA) verzocht om de verhandeling van haar bestaande aandelen op Euronext Brussel te schorsen. De verhandeling van de aandelen wordt naar verwachting hervat kort na de publicatie van de resultaten van de plaatsing. TiGenix zal de resultaten van de plaatsing zo snel mogelijk na afsluiting van de bookbuilding aankondigen in een daaropvolgend persbericht.

KBC Securities NV treedt op als enige Bookrunner voor de versnelde bookbuilding.