Solvay verheugd over steun van Cytec aandeelhouders voor de voorgestelde overname

Brussel, 25 november, 2015 --- Gisteren, tijdens een speciale bijeenkomst in Woodland Park (New Jersey), stemden de aandeelhouders van Cytec Industries Inc. voor een resolutie ter goedkeuring van de voorgestelde overname door Solvay. De resolutie werd gesteund door 99,3% van de uitgebrachte stemmen.

Solvay kondigde op 29 juli de voorgenomen overname van Cytec aan voor US$ 75,25 per aandeel in contanten.

Solvay kreeg op 17 november tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van zijn aandeelhouders toestemming om door te gaan met een kapitaalsverhoging van maximaal EUR 1,5 miljard om deze overname te financieren.

Solvay verwacht dat de overname voor het einde van het jaar wordt afgerond. Voorbereidingen zijn in volle gang om direct daarna een snelle en vlekkeloze integratie te verzekeren.

VOLG ONS OP twitter @SolvayGroup

De internationale chemiegroep SOLVAY staat industrieen bij in het zoeken naar en invoeren van steeds meer verantwoorde en waarde-scheppende oplossingen. Solvay genereert 90% van zijn netto-omzet in activiteiten waar hij tot de wereldtopdrie behoort. De Groep levert aan veel markten, varierend van energie en milieu, tot auto en luchtvaart of elektriciteit en elektronica, met een doel: de prestaties van zijn klanten te verhogen en de levenskwaliteit van de samenleving te verbeteren. De Groep met hoofdkwartier in Brussel telt ongeveer 26.000 werknemers in 52 landen en haalde een netto-omzet van EUR10,2 miljard in 2014. Solvay nv (SOLB.BE) staat genoteerd op Euronext in Brussel en Parijs (Bloomberg: SOLB:BB - Reuters: SOLB.BR).