Heineken Experience verdubbelt bezoekersaantal in vijf jaar

Heineken Experience verdubbelt bezoekersaantal in vijf jaar

De Heineken Experience ontving gistermiddag zijn 800.000ste bezoeker in 2015. Het recordaantal van 800.000 bezoekers voor deze experience is eerder dan ooit gebroken. In 2009 ontving de Heineken Experience nog 365.000 bezoekers, een zeer ruime verdubbeling binnen 5 jaar. Door deze groei is de Heineken Experience de meest bezochte toeristische attractie van Amsterdam.

Het merendeel van de bezoekers komt uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Itali*, Brazili* en Spanje.

Pampering winnaar

De 800.000ste bezoeker, Jeanette Schreuders, uit Melbourne, Australi*, ontving uit handen van manager Dirk Lubbers, een aantal prijzen. Zij zal met de koets met paarden worden vervoerd naar Hotel de L'Europe voor een drankje in Freddy's bar, waarna er een diner plaatsvindt bij tweesterren restaurant Bord d'Eau.

Oude brouwerij

De Heineken Experience is gevestigd in de voormalige brouwerij van HEINEKEN in het centrum van Amsterdam. Het gebouw is een nationaal monument en onderdeel van de European Route of Industrial Heritage. In 1988 werd er voor het laatst bier gebrouwen op deze locatie. Het gebouw werd compleet gerenoveerd en omgebouwd tot de Heineken Experience, die in 2001 de deuren opende.