Solvay engageert zich tot een 40% vermindering in de CO2 intensiteit van zijn activiteiten tegen 2025 en legt een interne koolstofprijs vast

Brussel, 25 november 2015 --- Solvay versterkt zijn inzet voor duurzame chemie om oplossingen te bieden aan de uitdagingen van de planeet en legt nieuwe ambities vast die de verschillende dimensies van duurzame ontwikkeling verankeren in zijn groeistrategie.

"Solvay wordt gedreven door het geloof in de vooruitgang, de bevordering van de wetenschap en het constante verantwoordelijkheidsgevoel. De uitdagingen van een duurzamere ontwikkeling zijn voor ons evengoed opportuniteiten om de wereld van morgen uit te vinden," zei Jean-Pierre Clamadieu, CEO van Solvay.

Solvay verplicht zich voor 2025 tot het volgende:

. De CO2-intensiteit van zijn activiteiten met 40% verminderen, dat wil zeggen, de broeikasgasemissies per euro aan toegevoegde waarde. Solvay steunt hiervoor op zijn programma voor energiezuinigheid SolWatt; de optimalisatie van zijn industriele procedures; de ontwikkeling van schone technologieen; maar ook de verhoging van de productie en de aanvoer van duurzame energie. Bovendien houdt Solvay vanaf 1 januari 2016 een interne prijs voor CO2 van 25 euro per ton aan om bij zijn investeringsbesluiten rekening te houden met klimaatkwesties. . 40% van de omzet behalen met oplossingen die beantwoorden aan een duurzame ontwikkelingskwestie: Solvay steunt op zijn analysemethode 'Sustainable Portfolio Management' om opportuniteiten op dit gebied te identificeren. De innovatieprojecten omvatten bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor het lichter maken van auto's of vliegtuigen om zo de CO2-uitstoot te verminderen, of geavanceerde formuleringen voor de landbouw die het milieu respecteren. . Het aantal werkgerelateerde ongelukken halveren met als topprioriteit de veiligheid van Solvay's 26.000 werknemers en onderaannemers. Hoewel de prestatie van de Groep, gemeten naar het aantal ongelukken met arbeidstijdverlies, tot de beste van zijn sector behoort, willen we een nieuwe stap zetten door het halveren van het aantal geregistreerde arbeidsongelukken in onze vestigingen. . De betrokkenheid van zijn werknemers tot 80% verhogen van 75% in 2015. De mannen en vrouwen die voor de Groep werken, zijn Solvay's belangrijkste vermogen. De mate van betrokkenheid van zijn werknemers is van belang op vijf vlakken: de trots om voor Solvay te werken, de kwaliteit van de werkomgeving, de algemene tevredenheid, de motivatie, en de betrokkenheid bij het bedrijf. . Het aantal werknemers betrokken bij activiteiten in dienst van de samenleving verdubbelen. Solvay is betrokken bij de lokale samenleving - alleen al in 2014 nam het deel aan meer dan duizend gemeenschapsacties. Het is onze bedoeling dit engagement te vergroten, door het werknemers gemakkelijker te maken om mee te doen aan projecten van gemeenschappelijk belang en door de deskundigheid van Solvay in dienst te stellen van de gebieden waar het actief is.

Solvay's Uitvoerend Comite zal bovenstaande engagementen regelmatig herzien, op dezelfde manier als voor de financiele prestaties, en er zal over worden gecommuniceerd aan de betrokken partijen.

VOLG ONS OP twitter @SolvayGroup

De internationale chemiegroep SOLVAY staat industrieen bij in het zoeken naar en invoeren van steeds meer verantwoorde en waarde-scheppende oplossingen. Solvay genereert 90% van zijn netto-omzet in activiteiten waar hij tot de wereldtopdrie behoort. De Groep levert aan veel markten, varierend van energie en milieu, tot auto en luchtvaart of elektriciteit en elektronica, met een doel: de prestaties van zijn klanten te verhogen en de levenskwaliteit van de samenleving te verbeteren. De Groep met hoofdkwartier in Brussel telt ongeveer 26.000 werknemers in 52 landen en haalde een netto-omzet van EUR10,2 miljard in 2014. Solvay nv (SOLB.BE) staat genoteerd op Euronext in Brussel en Parijs (Bloomberg: SOLB:BB - Reuters: SOLB.BR).