Friese Popawards: de nominaties

Friese Popawards: de nominaties!

Prijzengala in Neushoorn met onder andere Nynke Laverman en DIFF

Traditiegetrouw sluiten we het Friese popjaar af met de Friese Popawards. Arnold de Boer, The Cool Quest, Janpier Brands en Psy-Fi Festival zijn genomineerd voor de Friese Popprijs. De awards worden op 12 december uitgereikt in het fonkelnieuwe Neushoorn.

Arnold de Boer (Zea, The Ex) uit Makkum is al ruim twintig jaar actief als verbinder tussen Europese en Afrikaanse muziekculturen. The Cool Quest kende een uiterst succesvol jaar met een recordaantal shows. Bovendien sleepten ze de Radio 6 Soul & Jazz Award voor ‘Beste Groep’ binnen. Janpier Brands stond aan de wieg van de Academie voor Popcultuur. Dit jaar maakte hij de overstap naar het nieuwe podium Neushoorn. Psy-Fi Festival tekende in haar tweede editie voor een uitverkocht huis en trok tientallen nationaliteiten naar de Friese hoofdstad.

Dit jaar zijn Emiel Joormann, The Homesick, Wolf Atlas en Yakumo genomineerd voor de Talent Award. Omrop Fryslân selecteerde Harm’s Fork, Jelle B. & Esther Postma, Sunday Kids en Yuko Yuko voor de Klipkar Clip Award. It Dockumer Lokaeltsje, De Kast, Noardewyn Live en Wiebe Kaspers maken kans op de Bernlef Priis. Ook dit jaar kan er gestemd worden voor de Publieksprijs. De genomineerden zijn 2015Festival, The Given Horse, Paul van Berlo, Popstad Heerenveen en het UITFestival Leeuwarden.

Awardshow

Stichting Friesland Pop reikt al jaren de Friese Popprijs uit. De prijs dient ter beloning van een bijzondere verdienste voor de Friese popcultuur en wordt jaarlijks toegekend. De uitreiking van de Popawards gaat steevast gepaard met een awardshow, gevuld met een gevarieerd muziekprogramma dat een dwarsdoorsnede van de actuele stand van de Friese popcultuur weergeeft.

Bijzondere optredens van Nynke Laverman, DIFF, Yakumo, Hilbrandt, Icky Pack, It Dockumer Lokaeltsje, het Leeuwarder Collectief en Ananazz getuigen van een levendig Fries popklimaat dat zich over de volle breedte van het muzikale spectrum weet te manifesteren. Speciale gast is de brassband Gallowstreet uit Amsterdam.

Friesland Pop is er om de Friese popcultuur te ondersteunen, om de infrastructuur door te ontwikkelen en om lokale talenten een podium te bieden. De Friese Popawards dienen in deze ter aanmoediging, maar ook om de successen van deze jonge talentvolle makers, muzikanten en creatievelingen te vieren..

De Friese Popawards op 12 december in Neushoorn. Tickets kosten 5 euro, deuren open om 20.00 uur.