Jason Hessels nieuw lid De Jonge Akademie KNAW

Jason Hessels nieuw lid De Jonge Akademie KNAW

25 november 2015

Jaarlijks kiest De Jonge Akademie van de KNAW tien nieuwe, talentvolle onderzoekers om haar gelederen te versterken. Jason Hessels, astrofysicus bij de UvA en SRON, is een van de nieuwe leden.

De Jonge Akademie is binnen de KNAW een zelfstandig platform van jonge topwetenschappers, met activiteiten op het gebied van interdisciplinariteit, wetenschapsbeleid, wetenschap en samenleving, en internationalisering. Naast bewezen wetenschappelijke kwaliteit beschikken leden over een brede belangstelling voor wetenschapsbeoefening en wetenschapscommunicatie. Een lidmaatschap is voor vijf jaar. De officiele installatie van de nieuwe leden vindt plaats op 29 maart 2016 in het Trippenhuis van de KNAW.

Over Jason Hessels

Jason Hessels (1979) wil jong en oud graag meevoeren in de wereld van het fundamenteel onderzoek, in zijn geval de radioastronomie. Zijn onderzoek richt zich vooral op pulsars: neutronensterren die als kosmische vuurtorens met regelmaat kortdurende pulsen uitzenden. Zijn ontdekkingen van onder meer de snelst draaiende - en de zwaarste - neutronenster hebben een grote impact gehad op zowel de astronomie, de kernfysica en de theoretische fysica. Hessels vertelt graag over zijn werk op basisscholen en tijdens publieksevenementen en ontwikkelde de `knutselpulsar' waarmee kinderen iets leren over rotatie en magnetische velden.

Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting