Informatiebijeenkomsten A16 Rotterdam druk bezocht

Informatiebijeenkomsten A16 Rotterdam druk bezocht

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 25 november 2015- Laatste update: 23 november 2015 16:49 uur

Voor het ter visie leggen van het Ontwerptracebesluit A16 Rotterdam (A13/A16) waren in oktober 4 informatiebijeenkomsten. Naar verwachting werden die goed bezocht. In totaal lieten bijna 1.500 omwonenden zich persoonlijk bijpraten over de plannen voor de A16 Rotterdam.

Beeld art 2 Infobijeenkomst - bezoekers vloerplaat 1280px

Prettige sfeer

Ondanks de drukte op sommige momenten verliep elk van de 4 bijeenkomsten in een prettige sfeer waarbij veel informatie werd uitgewisseld. Onder meer door berichtgeving in de media waren veel omwonenden kritisch over de plannen voor de A16 Rotterdam. Tegelijkertijd liet ook een aantal bezoekers weten het hoog tijd te vinden dat de A16 Rotterdam wordt aangelegd.

Mondeling inspreken

Tijdens de bijeenkomsten konden bezoekers mondeling hun zienswijze geven op het Ontwerptracebesluit A16 Rotterdam. Daar is ruim 60 keer gebruik van gemaakt. In veel gevallen uitten de indieners hun zorgen over geluid en luchtkwaliteit. Net als de schriftelijk ingediende zienswijzen worden de mondelinge meegenomen in de verdere voorbereiding van het Tracebesluit A16 Rotterdam.

Meer informatie

Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina A13/A16: nieuwe rijksweg Rotterdam of op de website A13A16rotterdam.