Rijk en regio tekenen inpassingsovereenkomst A16

Rijk en regio tekenen inpassingsovereenkomst A16 Rotterdam

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 25 november 2015- Laatste update: 23 november 2015 16:49 uur

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en de wethouders Langenberg van Rotterdam en Fortuyn van Lansingerland hebben de Inpassingsovereenkomst A16 Rotterdam getekend. In de overeenkomst leggen Rijk en regio een serie afspraken vast over de inpassing van de toekomstige snelweg A16 Rotterdam tussen de A13 en het Terbregseplein en de financiering daarvan.

Beeld art 1 Inpassingsovereenkomst - foto minister px 1280

Aanvullende maatregelen

Na eerdere afspraken voor de inpassing van de weg hebben de minister en de regio recent een aantal aanvullende maatregelen afgesproken. De gemeenteraden van Rotterdam en Lansingerland hebben daarop in oktober 2015 voor ondertekening gestemd.

Landtunnel en meer

Afgesproken is dat de landtunnel in het Lage Bergse Bos 4 m lager wordt aangelegd dan nu in het ontwerptracebesluit is opgenomen. Voor behoud van het landschap hebben de minister en de regio ook afgesproken dat de tunnelmond in het Terbregseveld verder naar het zuiden zal worden verlegd tot circa 200 m vanaf de Rotte. De regio stelt hiervoor EUR 4,4 miljoen extra ter beschikking. Bovendien is het recreaduct tussen de Vlinderstrik en het Schiebroeksepark verbreed naar 16 m. Dit is een verbinding voor recreanten zoals fietsers en wandelaars.

Minder geluid

De inpassingsovereenkomst beschrijft ook de extra geluidmaatregelen bovenop de wettelijke maatregelen die al in het ontwerptracebesluit staan. Ze moeten toename van geluid voor omwonenden voorkomen. Zo komen er op verschillende locaties langs het trace extra of hogere geluidsschermen dan wettelijk verplicht. Daarnaast wordt op de A16 Rotterdam en op delen van de A20 bij het Terbregseplein en de afslag Prins Alexander het zeer stille asfalt 2-laags ZOAB-fijn toegepast

De inpassingsovereenkomst kunt u vinden op website A13A16rotterdam.

Meer informatie

Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina A13/A16: nieuwe rijksweg Rotterdam of op de website A13A16rotterdam.