Weert zoekt verbinding met Aziatische markt door China Hotel

Weert zoekt verbinding met Aziatische markt door China Hotel

De beoogde locatie van China hotel in Weert

China Center Zaanstad BV en het college van B&W van gemeente Weert ondertekenen een intentieovereenkomst voor een hotel met ongeveer 150 kamers op bij kantorenpark Centrum Noord. Dit wordt het derde hotel van China Center Zaanstad BV.

Wethouder Frans van Eersel: "Dit zorgt voor extra uitstraling, wat een positief effect heeft op de stad en de regio Keyport en Brainport. Zaken doen met China is een weg van lange adem, doorzetten en volhouden. Veel energie aan de voorzijde heeft nu tot deze intentieovereenkomst geleid.* Dit hotel is, na twee hotels in de regio Amsterdam, het derde dat in Nederland gerealiseerd gaat worden door China Center Zaanstad BV.

Het hotel moet zorgen voor een markante invulling van deze plek bij de stadsbrug. Dit is een uitdrukkelijke wens van de gemeente. Naast een hotel-restaurant maakt op de zichtlocatie van Centrum Noord een aantal aanvullende functies onderdeel uit van het concept. Hierbij wordt gedacht aan een nachtclub, wellness, beautysalon, souvenirshop en een hal voor behendigheidsspelen, de voorkeur gaat uit naar een casino.

Hotel richt zich op Aziatische markt

China Center Zaanstad BV ziet de potentie van de locatie ook door de ligging aan snelweg A2, het station en de nabijheid van regionale vliegvelden. Volgens de hotelexploitant richt het concept van China Center Zaanstad BV zich op de Aziatische markt. Zo cre*ert het concept voornamelijk haar eigen markt en voegt daarmee belangrijke waarde toe aan de stad Weert en haar regio. Wethouder Van Eersel: "In eerste instantie richt men zich op Aziatische toeristen die Weert als vertrekbasis zien voor de start en vervolg van hun Europese tour, maar ook wordt gedacht aan short stay verblijf voor Aziatische studenten die in Maastricht of Eindhoven studeren of stages lopen.*

Bestemmingsplan aanpassen

Het huidige bestemmingsplan staat op deze plek momenteel de bouw van een kantoor toe. Een bestemmingsplanwijziging is nodig om de gewenste nieuwe functies mogelijk te maken.