Universiteit Maastricht legt verbinding met de stad in jubileumjaar 2016

Persbericht 25 november 2015

In 2016 viert de UM haar 40-jarig jubileum. Met haar jubileumactiviteiten zoekt de UM nadrukkelijk de verbinding met de stad. Het hele jaar worden tal van activiteiten georganiseerd voor en door studenten en medewerkers. Ook inwoners van Maastricht en de rest van Limburg nodigen wij van harte uit om dit jubileum mee te vieren. Van 5 tot en met 11 september is het een hele week feest, met de Opening Academisch Jaar en een driedaags PAS festival.

Op de speciale jubileumwebsite www.maastrichtuniversity.nl/jubileum staat een overzicht van alle activiteiten (dit overzicht wordt nog verder aangevuld met nieuwe activiteiten en data).

Dies Natalis

Het jubileumjaar start met de Dies Natalis 2016 op 11 januari 2016 in de Sint Janskerk in Maastricht. Tijdens de officiele ceremonie worden eredoctoraten en diverse prijzen uitgereikt.

Parcours of Art & Science (PAS) 2016

Dit gratis wetenschappelijke en culturele festival pakt in 2016 extra groots uit. Gedurende drie dagen staan onderzoek, kunst en kennis centraal en krijgen cultureel en artistiek talent uit Maastricht en de regio een podium.

Wie jarig is trakteert

Maastrichtenaren die 40 jaar worden in 2016 gaan we trakteren en uitnodigen voor een gratis rondleiding en koffie met vlaai. Tijdens deze rondleiding, verzorgd door een van de studenten of een VVV-gids, maken de jarigen kennis met de aanwezige kunst en de prachtige universiteitsgebouwen in de binnenstad van Maastricht.

Jubileumtour van het Universiteitsfonds Limburg (SWOL)

Met deze tour wil de UM iets teruggeven aan de Limburgers. Met workshops, lezingen, muziek en demonstraties willen we de Limburgers bedanken voor hun donaties en steun aan de UM.

Serenades in bejaardenhuizen

Bewoners van diverse bejaardenhuizen in de stad kunnen genieten van heerlijke muziek, prachtige kostuums en charmante muzikanten. Deze muzikale groepen, die voornamelijk bestaan uit UM studenten en staf zullen een zonnestraal naar de Maastrichtse bejaardenhuizen brengen.

Noot voor de pers:

Op dit moment zijn nog niet alle data van de activiteiten bekend. Meer informatie vindt u op de speciale jubileumwebsite van de Universiteit Maastricht: www.maastrichtuniversity.nl/jubileum. Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij UM-persvoorlichter Caroline Roulaux tel. 043 388 5229, e-mail caroline.roulaux@maastrichtuniversity.nl. De afdeling Marketing and Communications van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@maastrichtuniversity.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992.