Museum Arnhem is op zoek naar een kinderdirecteur

Museum Arnhem is op zoek naar een kinderdirecteur

Kinderen spelen een belangrijke rol in de nieuwe toekomstvisie van Museum Arnhem. Het museum heeft een lange educatieve traditie waarin vooral het voortgezet onderwijs een belangrijke rol speelt. Nu richt Museum Arnhem zich ook op het primair onderwijs vanuit de overtuiging dat ieder kind de kans moet krijgen om kennis te maken met kunst en cultuur. Om dat goed te kunnen doen betrekt Museum Arnhem ook kinderen bij de ontwikkeling van het aanbod. Daarom is Museum Arnhem op zoek naar een kinderdirecteur.

De zoektocht naar iemand tussen de 10 en 12 jaar die meedenkt over de inhoud van het aanbod voor kinderen is reeds begonnen. In de toekomst test de kinderdirecteur nieuw aanbod met de klas, familie of vrienden en is hij/zij aanwezig bij officiële openingen en evenementen. Minstens drie keer per jaar vergadert de kinderdirecteur met de directeur en de medewerkers om haar/zijn mening te geven over tentoonstellingen en educatieve programma’s.

Enkele weken geleden ging de voorselectie van start. De keuze ging uit naar de Arnhemse School Vereniging. Op maandag 30 november opent Museum Arnhem exclusief haar deuren voor de leerlingen uit groep 7 en 8 voor een officiële kennismaking. Op deze dag wordt ook de schommel van ontwerpster Ineke Hans opgehangen in de grote beuk in de museumtuin. De leerlingen vormen het testpanel en hebben de eer om de schommel als eerste te testen.

Wie zichzelf als ware kinderdirecteur ziet, schrijft vervolgens een motivatiebrief aan het museum. De sollicitatiecommissie maakt een keuze uit de brieven. Op vrijdag 11 december gaat Saskia Bak (directeur Museum Arnhem) naar de Arnhemse School Vereniging om bekend te maken wie de officiële kinderdirecteur van Museum Arnhem is geworden.

De eerste officiële aanwezigheid van de kinderdirecteur zal bij de Winterspelen op 2 of 3 januari 2016 zijn.

Museum Arnhem

Museum Arnhem, Utrechtseweg 87, Arnhem, Nederland / The Netherlands. (+31) (0)26 30 31 400. Meer informatie: www.museumarnhem.nl. Volg ons op Facebook, Twitter en Youtube.