Henk Guittart directeur-artistiek leider Orlando Festival & Concours

Henk Guittart directeur-artistiek leider Orlando Festival & Concours,

Ad ’s-Gravesande nieuwe voorzitter

Met ingang van 1 december wordt Henk Guittart directeur-artistiek leider van het Orlando Festival & Concours. Hij volgt Hans Bosch op die vanaf maart 2011 de functies van zakelijk leider bij de Stichting Kamermuziek Limburg combineerde met het zakelijk leiderschap bij WMC Kerkrade. Henk Guittart was al sinds september 2014 werkzaam als artistiek leider bij de stichting.

Met de aanstelling van Henk Guittart (62) als directeur-artistiek leider neemt het bestuur van de Stichting Kamermuziek Limburg een belangrijk voorschot op de Cultuurplanperiode 2017-2020. Het beleidsplan voor de komende periode zal onder meer richting geven aan de artistieke koers van het Orlando Festival & Concours, de positie van het kamermuziekfestival in Zuid-Limburg, de Euregio en Nederland, talentontwikkeling, educatie, internationalisering en samenwerking. Het bestuur ziet in de ervaren kamermusicus, dirigent en programmeur Guittart bij uitstek de vormgever van een nieuwe koers van het Orlando Festival & Concours.

Nieuwe voorzitter

Sinds oktober 2015 is Ad ’s-Gravesande (68) de nieuwe voorzitter van de Stichting Kamermuziek Limburg. Hij volgt Leo Urlings op, die als penningmeester deel blijft uitmaken van het bestuur van de stichting.

Ad ’s-Gravesande studeerde aan het Conservatorium van Aken en aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte vele jaren voor de publieke omroep, onder andere voor VPRO-televisie, was directeur-artistiek leider van het Holland Festival en mediadirecteur van omroepvereniging AVRO. Thans is ’s-Gravesande werkzaam als intendant-bestuurder van de internationale manifestatie Jherominus Bosch 500 te ’s-Hertogenbosch. ’s-Gravesande is onder meer lid van de raad van toezicht van de philharmonie zuidnederland.

Scheidend voorzitter Leo Urlings over de benoemingen:

“Wij zijn blij dat we met Henk Guittart en Ad ’s-Gravesande twee in de nationale cultuurwereld bekende persoonlijkheden hebben gevonden met een hoge mate van kennis, ervaring en groot netwerk”.

Het Orlando Festival en Concours 2016 vindt plaats van 11 tot 21 augustus.