AOb blij met uitnodiging minister Bussemaker

AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen is blij verrast met de uitnodiging van onderwijsminister Jet Bussemaker om te komen praten over de kwaliteit van het onderwijs. Gisteren meldde nieuwswebsite NU.nl dat.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) publiceerde gisteren het rapport Education at a glance 2015. Het jaarlijkse overzicht waarin de staat van het onderwijs van de aangesloten westerse landen wordt gepresenteerd. Het Nederlandse onderwijs presteert goed, maar de AOb reageerde in de media dat het beter kon. Daarop nodigde minister Bussemaker de AOb uit voor een gesprek.

Positief

"Ik vind dat een leuke reactie", zegt AOb-voorzitter Verheggen. "Een paar weken geleden had ik een kennismakingsgesprek met de minister waarin ik aangaf dat er vaker geluisterd moet worden naar de vertegenwoordiging van de leerkrachten. Ik gaf aan dat er een gat was gevallen. Vaak wordt er alleen met werkgeversorganisaties overlegd." Dat de minister nu gelijk met een uitnodiging komt is positief. "We moeten blijven praten over de kwaliteit van het onderwijs vanuit ieders rol en verantwoordelijkheid."

Verheggen ziet veel aanleidingen waar ze het de komende tijd met de minister over kan hebben. Bijvoorbeeld het nieuwe curriculum waar de commissie-Schnabel mee bezig is onder de noemer `Onderwijs2032'. Verheggen: "Het debat hierover moet beter met de beroepsgroep worden gevoerd. Of een ander thema de lerarenopleidingen en de bevoegdheid van leraren. Het is belangrijk dat de AOb daar een goede plek in krijgt. We nemen de uitnodiging zeker aan om hierover te praten."