Amsterdam Water Science

10.00

Amsterdam Water Science

Gezamenlijk programma UvA en VU over wateronderzoek in Nederland

25 nov 2015 en 26 nov 2015 10.00

Symposium

Het Amsterdam Water Science symposium is een internationale bijeenkomst die gewijd is aan de presentatie van een samenwerkingsprogramma tussen de onderzoeksgroepen in waterecologie van de UvA en VU. Het symposium wil zowel Nederlandse als internationale onderzoekers en belanghebbenden bij dit onderzoeksterrein betrekken.

Programma

Op 25 en 26 November 2015 wordt het programma officieel gestart samen met internationale sprekers en met stakeholders:

* Op 25 november start het symposium met internationale sprekers waarbij het huidige wateronderzoek aan VU en UvA wordt gepresenteerd en bediscussieerd samen met internationale collega's. Het gaat hier vooral over de nieuwe wetenschappelijk vragen op watergebied.

* De 26ste november staat geheel in het teken van de gebruikers. De dag heeft als doel een duurzaam platform te creeren voor waterbeheer, samen met gebruikers, wetenschappers en studenten. Centraal staat welke kennisvragen er zijn bij de gebruikers, en hoe VU en UvA haar onderzoek hierop kan afstemmen. Thema's zijn: algengroei; water kwaliteit en drinkwater; ruimtelijk planning en klimaatextremen; water governance; economie & financiering van watermanagement.

Inschrijven

Om in te schrijven, stuur een e-mail naar: AmsterdamWaterScience@gmail.com uiterlijk 16 november. Voor verdere informatie met betrekking tot dit symposium en het programma verwijzen wij u naar dr. Roxana Petrescu. E-mail: a.m.r.petrescu@vu.nl coördinator van Amsterdam Water Science.

Gepubliceerd door Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica