AV Frieso, meer zorgverzekering voor minder geld


AV Frieso, meer zorgverzekering voor minder geld
25-11-2015
[IMG] Klik om te vergroten

Heeft u een laag inkomen en verwacht u hoge zorgkosten in 2016? Dan is misschien de zorgverzekering AV Frieso voor u een optie.

De AV Frieso is voordelig omdat de gemeente Menameradiel een deel van de premie voor u betaalt. U krijgt ook een korting van 6% op de basisverzekering van De Friesland Zorgverzekeraar.

De AV Frieso is een aanvullende zorgverzekering van Zorgverzekeraar de Friesland. De AV Frieso is een uitgebreider vergoedingenpakket tegen een lagere premie voor mensen met een laag inkomen.

Bent u 18 jaar of ouder dan bent u verplicht een basisverzekering af te sluiten bij een zorgverzekeraar. Voor extra vergoedingen kunt u, als u dat wilt, een aanvullende verzekering afsluiten. Zorgverzekeraar De Friesland heeft speciaal voor mensen met een laag inkomen de AV Frieso ontwikkeld.
Dit is een aanvullende ziektekostenverzekering die u een uitgebreider vergoedingenpakket biedt tegen een lagere premie.

Voor wie?

Of u in aanmerking komt voor de AV Frieso hangt af van uw inkomen, in welke gemeente u woont, en de voor u geldende bijstandsnorm. U moet daarnaast aan meerdere voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de AV Frieso. Zo moet u in een van de gemeenten binnen het werkgebied van de
Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslan wonen en mag uw inkomen niet hoger zijn dan 130% van het voor u geldende bijstandsniveau.

Aanmelden voor de AV Frieso

Heeft u nog geen basisverzekering bij de Friesland? Dan kunt u in december overstappen naar De Friesland. De AV Frieso gaat dan in op 1 januari van het volgende kalenderjaar. Heeft u al een basisverzekering bij De Friesland? Dan kunt u op ieder moment overstappen. Uw aanvullende verzekering
gaat dan in in de maand na de verwerking van uw aanvraag.

* Op deze pagina kunt u een aanvraagformulier en een uitgebreide folder over de AV Frieso downloaden. U vindt hier ook een overstapformulier voor als u nu een basisverzekering heeft bij een andere zorgverzekeraar.
* Op deze pagina kunt u zien wat het voor u geldende bijstandsniveau is.
* De dekking van de AV Frieso kunt u inzien op de website van De Friesland.