Jeugdhulp? Denk mee, praat mee!


[IMG]

25-11-2015

Gemeente Boxtel organiseert op woensdag 27 januari 2016 in het kader van clientenparticipatie een bijeenkomst voor (pleeg)ouders/verzorgers van kinderen/jongeren die gebruik maken van jeugdhulp. Sinds 1 januari 2015 is de gemeente Boxtel verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. Wij
komen graag in contact met ouders en verzorgers die jeugdhulp binnen hun gezin ontvangen; Wat zijn de ervaringen op het gebied van jeugdhulp en de contacten met het Basisteam Jeugd & Gezin? Wat kan er beter? Wat gaat goed? Welke tips heeft u?

Door samen te praten wil de gemeente dat:
o ouders elkaar vinden en ervaringen delen;
o ouders elkaar adviezen geven en samen oplossingen vinden;
o er verbeteringen in beleid plaatsvinden;
o er een mogelijkheid ontstaat waar je terecht kan bij `ervaringsdeskundigen'.

Denk mee, praat mee!

Door samen hardop te denken kunnen we bijvoorbeeld, een evaluatieformulier ontwikkelen of een top 5 wensenlijst, namens ouders die gebruik maken van jeugdhulp samenstellen. Samen zoeken naar oplossingen en verbeteringen staat centraal!

In het eerste halfjaar van 2016 worden Boxtelse jongeren met jeugdhulp ook nog gevraagd om mee te denken en te praten. Verdere informatie volgt nog, maar mochten jongeren hier nu al interesse in hebben, dan kunnen zij mailen naar communicatie@boxtel.nl.

27 januari 2016

Ouders die willen meedenken en praten over jeugdhulp zijn op 27 januari om 20.00 uur van harte welkom in het gemeentehuis, ingang Dr. Van Helvoortstraat te Boxtel. De bijeenkomst duurt tot uiterlijk 22.00 uur. Geinteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden tot 15 januari 2016 via
www.boxtel.nl/27januari.