Politie ruimt hennepkwekerijen


Politie ruimt hennepkwekerijen

Laatste update:
26-11-2015 | 13:08

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Oosterhout - De politie heeft woensdag 25 november 2015 op diverse locaties hennepkwekerijen aangetroffen. Naast de al gemelde vondsten in Dongen en Etten-Leur werden ook plantages geruimd in Hank, Eethen, Nieuwendijk, Raamsdonksveer en Oosterhout.

In Hank, werd in een pand aan de Zwaanstraat een kleine kwekerij met vier planten aangetroffen. Er was sprake van stroomdiefstal. Ook zijn er aanwijzingen voor eerdere oogsten. Er zijn twee verdachten aangehouden. In Eethen ging de politie op een adres aan de A. van der Kolkstraat naar binnen.
Hier stond alleen een kwekerij in aanbouw. In Raamsdonksveer in een pand aan het Lisseveld werd een al ontmantelde kwekerij ontdekt. De verdachte wordt uitgenodigd aan het bureau om een verklaring hierover af te leggen.



Nieuwendijk en Oosterhout

In Nieuwendijk werd een grote hennepplantage met 490 nieuwe planten en 165 grotere planten aangetroffen in twee locaties aan de Rijksweg.Er zijn aanwijzingen voor een eerdere oogst. De stroom werd illegaal afgetapt. Er werden twee verdachten aangehouden. In Oosterhout aan het Goorke stond een
kwekerij met 196 planten. Er was sprake van diefstal van water, gas en elektra. Ook zijn er aanwijzingen voor een eerdere oogst, er werd een verdachte aangehouden.



Prioriteit

De politie en de gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die
tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.