Gemeente scoort goed bij onderzoek SZW


Uit een onlangs gehouden onderzoek onder alle Nederlandse gemeenten naar de bescherming van beveiligde persoonsgegevens van burgers blijkt dat de gemeente Schouwen-Duiveland haar zaakjes goed op orde heeft.

Privacy en bescherming van gegevens van burgers is een belangrijk onderwerp dat de laatste tijd veel in de belangstelling staat.

De Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft onlangs onderzoek gedaan naar de informatiebeveiliging van Suwinet. Dit is een systeem dat er voor zorgt dat de uitwisseling gegevens van burgers tussen verschillende instanties veilig verloopt. Het gaat hier om
gegevens die nodig zijn voor het uitvoeren van onder meer de Participatiewet. Denk bijvoorbeeld aan inkomensgegevens of informatie over de samenstelling van het huishouden.

Bij een steekproef in 2013 bleek dat veel gemeenten de bescherming van de persoonsgegevens van burgers niet goed op orde hadden. Daarom heeft de Inspectie SZW onlangs opnieuw onderzoek gedaan bij alle gemeenten om te zien in hoeverre zij voldoende maatregelen nemen om privacygevoelige gegevens
van inwoners te beschermen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om duidelijke afspraken over hoe om te gaan met beveiligde gegevens en over wie met deze gegevens mag werken. Ook moet regelmatig worden gekeken of deze afspraken goed worden nageleefd. Daarnaast moeten gemeenten een veiligheidsplan
opstellen om ervoor te zorgen dat de gegevens ook goed beschermd blijven. In totaal heeft de Inspectie zeven normen opgesteld waarin gemeenten moeten voldoen. De gemeente Schouwen- Duiveland kwam bijzonder goed uit dit onderzoek. De gemeente voldoet aan alle zeven gestelde normen.

Een mooie opsteker die laat zien dat we met de uitvoering van de nieuwe taken op het gebied van werk en inkomen op de goede weg zijn.

Deel deze pagina op:

* Twitter Twitter
* Facebook Facebook
* del.icio.us del.icio.us
* Hyves Hyves
* LinkedIn LinkedIn
* Digg Digg
* Google Bookmark Google Bookmarks