Vrijwilligersonderscheidingen voor dames Archipel Gagelbosch


Publicatiedatum: 26 november 2015
26 november 2015

Wethouder Seuren reikte op 26 november gemeentelijke vrijwilligersonderscheidingen uit aan vijf dames van Archipel Gagelbosch.

De heer Wilbert Seuren, wethouder ruimtelijke ordening en financien, reikte op donderdag 26 november 2015 gemeentelijke vrijwilligersonderscheidingen uit aan Marianne Beijen, Pieta Enzlin-Wijnans, Maria van Luttervelt-Bakermans, Mia Sanders-van Bogget en Aynur Turgut-C,ulha.

Verdiensten

Alle dames zijn als vrijwilliger verbonden aan Archipel/Gagelbosch.

Marianne Beijen (inzet vanaf 2003; penning)

Het vrijwilligerswerk van Marianne is zeer divers: van huisfotograaf, redactielid van de Kabelkrant, camera- en regiewerk ten behoeve van de huistv-uitzendingen tot het maken van bloemstukken voor de receptiebalie/ontvangsthal en bloemstukken i.k.v. geestelijke zorg.

Pieta Enzlin-Wijnans (inzet vanaf 2002, oorkonde)

Ook Pieta neemt verschillende taken op zich: ze verzorgt de kofie/thee aan huis voor senioren die niet meer in staat zijn naar het restaurant te komen en toch sociaal contact zoeken, ze geeft rondleidingen voor nieuwe bewoners, sprak cassettebandjes in, gesproken uitgave van het twee
maandelijks huisblad, en is gastvrouw in de Gasterij van Genderhof.
Voor 2002 was Pieta als vrijwilliger actief bij de bejaardensoos van de adventskerk. Voor dat werk ontving zij in 1990 de gemeentelijke vrijwilligerspenning.

Maria van Luttervelt-Bakermans (inzet vanaf 2003; penning)

Maria is begonnen op de locatie Gagelbosch met het schenken van koffie (2003-2007). Van 2007 tot heden is de gastvrouw op de locatie Jongemens en draait ze iedere woensdagavond bardiensten. Ze heeft daar de zgn. Doeclub opgericht waar o.a. kaarten worden gemaakt. Later kwamen er bezoekers bij
die kwamen biljarten en kaarten.
In de locatie Gagelbosch verzorgt Maria de koffieronde op de appartementen. Op de locatie Fleuriade begeleidt ze muziekactiviteiten en transfers ten behoeve van de beautyclub.

Mia Sanders-van Bogget (inzet vanaf 1990; oorkonde)

Mia begon in1990 met het helpen bij de gymclub van Gagelbosch .
Toen de gym van de dagverzorging verhuisde naar de locatie Jongemens, Genderhof (2007) en inmiddels weer terug naar het nieuwe Gagelbosch zette Mia haar inzet voort. Sinds 2014 is ze gastvrouw bij de inloop.
In de periode 2007-2013 trad Mia op als gastvrouw bij het kienen, zorgde ze voor koffie/thee en begeleidde bewoners waar nodig.
Op dit moment ondersteunt Mia ook bij een activiteitenclub met geheugengymnastiek.
En ondanks haar leeftijd helpt Mia verzorgt daarnaast op de vrijdagen de lunch voor de extramurale deelnemers. Voor haar inzet ontving Mia in 2002 de gemeentelijke vrijwilligerspenning.

Aynur Turgut-C,ulha (inzet vanaf 2002; penning)

Aynur is gestart op de locatie Gagelbosch met ondersteuning op de dagverzorging. Ze ontvangt hier deelnemers met koffie of thee en ondersteund bij activiteiten. Ze is meeverhuisd naar de Jongemens en Genderhof alvorens de toenmalige dagverzorging terugverhuisde naar het nieuwe Gagelbosch.
Sinds 2011 is ze iedere maandagochtend als gastvrouw in de Gasterij aanwezig om alle gasten te ontvangen met koffie of thee en een praatje.