Begin van iets moois: GFT afval scheiden


23 november 2015 Begin van iets moois: GFT afval scheiden

Afbeelding Begin van iets moois

Samen met gemeenten Bloemendaal, Hillegom en afvalbedrijf Meerlanden doet gemeente Heemstede mee met het initiatief 'Begin van iets moois'. Dagelijks verwerkt afvalbedrijf Meerlanden Groente-, tuin- en fruitafval tot 5 nuttige producten die worden ingezet in de regio. Het water wordt onder
andere ingezet om straten te reinigen en parken en plantsoenen in Heemstede en omgeving te verzorgen. Groengas wordt geleverd aan het CNG Net-tankstation in Heemstede. Door goed GFT afval te scheiden, dragen we allemaal bij aan het begin van iets moois.

Lees alles over goed afval scheiden op www.beginvanietsmoois.nl. Hieronder staan vast een aantal artikelen op een rij:

Welk afval mag in de groene GFT-bak

Hoe schoner het ingezamelde GFT is, des te mooier zijn de producten die we ervan kunnen maken. Maar wat mag er eigenlijk allemaal in de groene GFT-bak?

Jouw keukenafval is het begin van iets moois!

Hoeveel GFT produceren we gemiddeld per jaar? Hoeveel van dat afval belandt in de groene containers? Hoe beter we GFT scheiden, hoe meer grondstoffen, energie en nieuwe producten we ervan kunnen maken. En dat is goed voor ons milieu. Een aantal feiten en cijfers op een rij.

Composteer je eigen groen- en bladafval

Wat waren de bomen prachtig met al die herfstkleuren! Alleen wat doe je nu met dat herfsttapijt van bladeren in je tuin? Laat je het liggen net als in het bos, of wil je het liever een beetje opgeruimd en netjes? Als je het opruimt zit je groenemmer in no-time vol. Een leuk en duurzaam idee is
het maken van je eigen composthoop. Hier kun je naast gevallen bladeren ook het hele jaar door je groente- en fruitafval opgooien. Zo heb je en minder afval en maak je je eigen bodemverbeteraar: compost.

420 rondjes om de wereld op bananenschillen

Groenteresten scheiden? Peulenschil. Maar waar doen we het eigenlijk voor? En heeft mijn kleine beetje keukenafval effect? Of belandt dit op de grote restafvalhoop? Lees of uw kleine bijdrage helpt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------