Twee woninginbraken dicht bij elkaar


Twee woninginbraken dicht bij elkaar

Laatste update:
29-11-2015 | 11:25

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Moergestel - Op zaterdag 28 november 2015 is er in twee woonhuizen in gebroken in Moergestel. Het gaat om een huis aan de Pastoor Janssenstraat en aan de Pastoor de Louwstraat.

Bij de Pastoor Janssenstraat zijn de inbrekers binnengekomen door een openstaande balkondeur op de eerste verdieping. Daar ze bij het adres aan de Pastoor de Louwstraat de tijd hebben genomen om een raam aan de zijkant van het huis in zijn volledigheid te verwijderen.

De tijd?

Het leek erop dat de inbrekers bij beide adressen de tijd genomen hadden want beide huizen waren behoorlijk overhoop gehaald. De inbrekers zijn er met een buit van onder andere geld, sieraden en zilver bestek vandoor gegaan.

Getuigenoproep

Beide adressen zijn dichtbij elkaar gelegen. Of deze twee inbraken verband hebben met elkaar onderzoekt de politie. Heeft u iets verdachts gezien of informatie over deze woninginbraken neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900 - 88 44 of anoniem via 0800-7000 of het
meldingsformulier van M

Maak het inbrekers lastig

Hoewel u dat wellicht niet zult geloven, is een inbreker als hij `op pad' is, vaak gespannen. Hij werkt dus het liefst snel en ongezien. Daar liggen dus kansen om met preventie iets tegen inbraak te doen. Zorg ervoor dat een inbreker veel werk moet verzetten om bij u binnen te komen. Als hij
veel tijd nodig heeft is de kans groot dat hij `gezien' wordt. Daarvoor hoeft u van uw huis echt geen bunker te maken. Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u het inbrekers al behoorlijk lastig maken. Deze maatregelen zijn te verdelen in drie soorten.

Met inbrekersogen naar uw huis kijken

Een inbreker zal altijd zoeken naar de zwakke plekken van een woning om naar binnen te komen. Stelt u zich voor dat u de sleutel bent verloren en uw huis toch in wilt komen. Op welke plaats zou dat het eenvoudigst gaan. Zo gaat een inbreker ook te werk. Spoor die plaatsen zelf eens op en doe
er wat aan! Zeven zware sloten op de voordeur zeggen niets als de inbreker via de keukendeur zomaar naar binnen kan wandelen! In deze donkere wintermaanden is het niet uitgesloten dat de inbreker daarvan misbruik gaat maken en op het dievenpad gaat.